За минулий рік більше 150 волинян постраждали від торгівлі людьми. ВІДЕО

За минулий рік більше 150 волинян постраждали від торгівлі людьми. ВІДЕО
До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня, у Луцьку організували пішохідний квест. У ньому взяли участь 5 команд.

Про це Суспільному розповіла співорганізаторка Лідія Гонтар.

20 лучан у різнокольорових масках і кепках бігали центральними вулицями Луцька, намагаючись відгадати завдання квесту під назвою «Я не товар!». Брали участь 5 команд, кожна з яких отримала свій колір.

Лідія Гонтар 20 років готує завдання для різних квестів. Цього разу, каже, вибрала нескладні. Загалом під час квесту було 14 завдань.

З них 3-4 провокаційні, - каже інспектор відділу патрульної поліції Волині Роман Ткачук.

"Однією з умов є те, що учасники мають розпізнати ситуацію - торгівлі людьми та повідомити про неї у поліцію", - каже поліцейський.

Окрім мандрівки містом, учасники квесту отримали інформацію про запобігання торгівлі людьми, розповів співорганізатор заходу Віктор Вальчук. Громадська організація «Волинські перспективи», яку очолює Віктор Вальчук є виконавчим партнером Міжнародної організації з міграції у Волинській області. І у програму, яку проводить організація, входять особи, які постраждали від торгівлі людьми.

"За 2019 рік понад 150 волинян звернулися в організацію та були ідентифіковані, як постраждалі, - каже громадський діяч. Як форма торгівлі людьми переважає трудова експлуатація. Країна призначення – це Польща, але й інші країни активні, зокрема, Німеччина, Чехія, Норвегія і - Російська Федерація", - розповідає Віктор Вальчук.

Частина завдань квесту відбулася у центральному парку Луцька. Першими сюди прибігли Сергій Янчук та Назар Іванкевич. Їх команда стала переможцями.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За минулий рік більше 150 волинян постраждали від торгівлі людьми. ВІДЕО
19 жовтень, 2020, 01:35