Владика Михаїл освятив новий храм у волинському селі. ФОТО

Владика Михаїл освятив новий храм у волинському селі. ФОТО
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав громаду Воздвиження хреста Господнього в селі Вільхівці Горохівського деканату та освятив новозбудований храм Покрови Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

З митрополитом молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель протоієрей Василь Луньо, духовенство благочиння.

Церковними відзнаками «За жертовність» архієрей нагородив жертводавців, парафіян, інших активних – благословенними грамотами.
Під час хресного ходу також вшанували волинського композитора Степана Кривенького, пам’ятник якого розташований на території церкви.

Довідка:

У Вільхівці храм було засновано у 1782 р. за поміщика Вільгора. Дата освячення дерев’яної однокупольної церкви Воздвиження хреста Господнього невідома. Цей храм зберігся і до сьогодні і тут відбуваються Богослужіння. Проте у 2009 році громада вирішила спорудити ще один новіший Божий дім. Так 3 травня 2009 р. настоятель парафії протоієрей Василь Луньо, з благословіння тоді ще архієпископа Луцького і Волинського Михаїла, здійснив чин заснування церкви й поставлення хреста. 27 вересня 2009 р. – заклали капсулу і підмурівок. Архітектором нової святині став Георгій Рогожин.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.