Луцькому меру пропонують судитися з Азаровим

Луцькому меру пропонують судитися з Азаровим
Якщо Кабінет міністрів України не профінансує у повному обсязі галузь освіти Луцька, депутати міської ради рекомендують меру міста Миколі Романюку судитися з урядом.

Відповідне рішення 8 січня прийняла тимчасова контрольна комісія з контролю за бюджетним фінансуванням закладів освіти міста Луцька.

Обіцянки щодо субвенції для освітян, які надав комісії депутат Іван Смоленг (Партія регіонів), його колега Богдан Шиба назвав «управлінням в ручному режимі»: «лякати і давати». Відтак, комісія вирішила, що такі обіцянки не вирішують проблеми і від подальшої роботи комісія не відмовилася.

Згідно з прийнятим рішенням депутати, починаючи з 10 лютого, відвідуватимуть школи та дошкільні заклади, аби анонімно у розмові з освітянами з’ясовувати розмір їх зарплати, рівень доплат за заміну, наявність відпусток за власний рахунок, недоліки кадрової політики та взагалі – бачення освітян шляхів виходу з ситуації.

Окрім цього, комісія направила розроблену Богданом Шибою вимогу-претензію до Кабінету Міністрів України.
У документі вказана вимога виконати зміни до Закону про державний бюджет на 2012 рік, передбачивши додаткове фінансування галузі освіти Луцька у сумі 29,5 мільйонів гривень.

В разі, якщо уряд вимогу не виконає, комісія рекомендувала міського голові Луцька відстоювати права освітян у суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.