Які законопроекти найбільш цікаві народним депутатам України

Які законопроекти найбільш цікаві народним депутатам України
Народні депутати з двох найбільших партій у Верховній раді найбільше працюють над фінансовими питаннями, найменше – соціальними.

Такі результати моніторингу 18 липня у Луцьку представив аналітик громадської мережі ОПОРА Олександр Неберкут.

Серед особливостей нового складу Верховної ради України учасник мережі назвав оновлення депутатського корпусу. До парламенту увійшло 37% нових облич. Один із нардепів, а саме Юхим Звягільський, є абсолютним рекордсменом та працює у парламенті сьоме скликання поспіль.

Народні обранці напрацювали за останніх півроку близько 3 тисяч проектів законів та постанов, втім, лише 50 із них набули чинності. Найактивнішими виявилися депутати від ВО «Батьківщина» та Партії регіонів.

Більшість законопроектів стосувалися економічної тематики, політики та державного управління, правоохоронної системи та соціальних проблем. Найменше депутати працювали над питаннями зовнішньої політики (усього 14 проектів), питаннями безпеки і оборони, місцевого самоврядування.

Як у Партії регіонів, так і в «Батьківщині» лідирують законопроекти, що стосуються економіки та грошей. Серед аутсайдерів – питання соціального характеру.

«Попри те, що соціальні питання були першими серед виборчих обіцянок політичних сил, на ділі вони мало цікавлять депутатів», - зазначив аналітик Громадської мережі ОПОРА Олександр Неберкут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про своі соціальні обіцянки народу вони уже давно забули і згадають перед слідуючими виборами.
Відповісти
Останні новини
Які законопроекти найбільш цікаві народним депутатам України
18 липень, 2013, 15:18