Скандальний відпочинок-2: діти з Волині знову «відпочивають» в «бомжатнику». ФОТО

Скандальний відпочинок-2: діти з Волині знову «відпочивають» в «бомжатнику». ФОТО
48 дітей із Луцька відправили оздоровлюватись та відпочивати в табір, де вони живуть в нелюдських умовах.

11 липня група підлітків із Волині виїхала на відпочинок до Чорного моря, а тепер вони голодують в оздоровчому таборі "Альбатрос" Березанського району Миколаївської області, - пише Четверта влада.

Батьки розповідають, що їхні діти перемагали у різноманітних конкурсах, і відділ молоді та спорту Луцької міської ради відправив їх на відпочинок і оздоровлення до моря. Вони там мали перебувати 21 день, але діти телефонують постійно додому і просять їх звідти забрати.

Діти скаржаться на неякісне харчування і на примус пити воду з-під крану. На телефонні дзвінки у відділі молоді та спорту Луцької міської ради поки ніхто не відповідає: не піднімають слухавку або збивають телефонний дзвінок.

Батьки заплатили кошти лише за дорогу - 300 гривень. Перебування у таборі для дітей – безплатне.

За словами занепокоєних батьків, їхні діти поїхали туди не відпочивати, а вчитися виживати. Батько 13-річного хлопчика Микити каже, що скоро поїде визволяти сина із антисанітарної "тюрми". Наразі 45 дітей залишилося в "оздоровчому" таборі, а трьох уже забрали.

Батьки з’ясували, що "Альбатрос" отримав останню атестацію у 2006 році. А це, на їхню думку, свідчить про те, що там немає належних умов для перебування дітей. Але саме цей табір виграв тендер.

"У нашому відділенні сім’ї молоді та спорту сказали, що табір виграв цей тендер. А на яких умовах? Невідомо. Як би ми не хотіли, щоб наші діти попали на море, але ми переживаємо в першу чергу за їхнє здоров’я. До цього часу наші діти оздоровлювалися управлінням сім´ї, молоді та спорту, я не можу сказати, що там було 5 зірок. Ми хочемо, щоб були нормальні умови, харчування, вода була і сітки від комарів. Невже ми так багато вимагаємо?" - каже мама двох дівчаток Аполінарія Дігалевич.

Мати двох дочок 13 і 14 років Леся Ковалець розповідає, що діти навіть не мають, де прийняти душ, а купалися лише в морі. Також вона зауважила, що дівчатка постійно дзвонять і просять, аби їх звідти якнайшвидше забрали.

"Мухи літають у столовій. Дитина каже, що не хочу їсти, бо там все холодне. Немає гарячих страв (перших страв, – авт.). В запіканці моя дитина знайшла волосся і не їла нічого. Також не вистачає питної води. Коли у них запаси прісної води закінчилися, вихователь сказав, щоб із крана напилися. Душ діти не приймали 3 дні, в туалет періодично не дозволяли ходити. Ліжко прогинається, але моя дитина каже, що спати можна. Розетки не працюють", - розказує жінка.

Також вона додала, що вожаті заборонили розказувати про всі деталі перебування у таборі. За словами Лесі Ковалець, деякі діти бояться говорити про це, бо сказали, що зроблять їм "темну".

Аполінарія Діганевич занепокоєна, що дітям немає що їсти у таборі. Вона навіть передала сумку продуктів для дітей, коли інші батьки їхали забирати своїх.

"Одного разу давали сосиску несвіжу. Моя дитина спить на поламаному ліжку. Яка вона приїде? Я не знаю, чи не буде в неї сколіоз? Я не можу гарантувати, що вона не приїде з круглою спиною… Також могли й сітки від комарів там поставити. Окрім того, в таборі функціонує курилка для неповнолітніх дітей. Коли вони тільки приїхали, їм повідомили, що вони можуть курити спокійно. А дітям – 13-15 років!" - скаржиться пані Аполінарія.

Тетяна Маркусь поїхала забирати сина Микиту, бо їй страшно залишати дитину в таких умовах.

"Мій син там нічого не їсть… Кашу не можна їсти, мухи плавають в чаї… Нещодавно був інцидент, і вожатий вдарив його в обличчя. Мій син вже не може дочекатись, коли звідти поїде", - каже вона.

Жінка додала, що вже на місці буде розбиратися, за що вдарили її дитину.

17 липня батьки дітей відправили передачі своїм чадам. В основному там був "сухий пайок", зокрема "мівіна", печиво, булочки, фрукти, чай, цукерки, сухарики, узвар домашній, питна вода, ізюм, горішки та інше. Батьки Микити охоче погодились допомогти.

В соціальній мережі Вконтакте є сторінка оздоровчого табору «Альбатрос». Там - чимало фотографій із відпочинку дітей. Однак діти навіть у соціальній мережі пишуть, що умови проживання зовсім неідеальні.

Найімовірніше, що діти родом із Чернівців, які там відпочивали. Вони створили групу, аби ділитися враженнями і фотографіями.

Діти навіть сфотографували ліжка.



Батьки передають їжу дітям
Батьки передають їжу дітям
Батьки передають їжу дітям
Батьки передають їжу дітям
Батьки передають їжу дітям
Батьки передають їжу дітям


Нагадаємо, що це вже не вперше діти з Волині потрапляють у табір із жахливими умовами. Цього літа волиняни віком від десяти до чотирнадцяти років жили у санаторії з нелюдськими умовами. Тоді діти поїхали в санаторій "Оріон", а замість нього опинилися в дитячому таборі під такою ж назвою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
писатись розучились ці мамки? пишіть в прокуратуру, вимагайте спільної перевірки із вашою участю, ставайте свідками порушень, вимагайте притягнути винних до відповідальності, нехай ще той тендер перевірять.
Відповісти
Ну якщо дітям, на море, на відпочинок, передавати таки сумки, то діти виростуть такими як ті мамаші, що сумки волочуть!!!:( А журналіст С.Мех перша повинна про це знати! Побережіть здоров'я своїх дітей!!!
Відповісти
мама ще й передала сумку з продуктами замість ого, аби швише забрати дітей з концтабору???
Відповісти
Хто б міг подумати! У журналістки Світлани Мех є ще діти, які відпочивають у таборі? Бо біля неї єдиний синочок крокує поруч із сумкою...Мама Світлана -Тереза дбає про всіх дітей – братиків та сестричок, чи бажає бути героєм сенсаційного матеріалу?
Відповісти
Її діти не в таборі. Вона допомогла сумку нести іншій мамі.
Відповісти
Шкода, що ВОЛИНЬПОСТ перетворюється на переписувача з інших сайтів бруду та наклепів.
Моя дитина відпочивала там. Безперечно це не Маямі, але вона отримала задоволення, відпочила і задоволена всім. Тим більше більше 2000 грн. Оплатила міська влада, а я 300 грн.
Відповісти
Я,Осіпова Надія, мама дитини-відпочиваючої з Камінь-каширська, хочу щиро подякувати голові РДА Вовку І.І, та заступнику Михалику А.В., чорнобильському відділу Іщику І.В., Поліщук Л.А,та Пташнику Богдану за їхню підтримку, та допомогу. завдки вам, наші дітки, потрапили в хороший санаторій, та будуть належно оздоровлені)
Відповісти
Нове в пакращенні !Новинка сезона! Зустрічайте - пакращені санаторії та дитячі табори в стилі "дєтскій гулаг"
Відповісти
І знову місцева влада "не вінаватая" ? Ой ,та звідки ж вони могли знати про "Альбатрос" , тендери проводяться в Києві , місцеву владу туди не запрошуюь ... і т.д., і т.п.
Але вдячні знову знайшлись , як завжди !
Відповісти
СПАСІБО ТОВАРІЩУ ХАМУ (ПРЕЗИДЕНТУ)І ЙОГО ХОЛУЮ БОРІ КЛІМУ ЗА НАШ ЩАСЛИВИЙ ВІДПОЧИНОК!
Відповісти
Якщо ці сімї звикли відпочивати у пятизіркових готелях то навіщо ж відправили дітей на таке погане море, де у них розвинеться сколіоз від прогнутих ліжок.

Відповісти
Звісно, тендер треба перевірити - сомніваюсь, що обрали найкращій заклад, радше той, що погодився на "відкат". А на рахунок умов - згадайте своє піонерське дитинство і наші табори. Що, ліжка були якісь інші? Чи годували делікатесами? Чи може вожаті комарів з нас відганяли, поки ми спали? І їздили ми в ті табори, а якщо ще й на море - то взагалі за щастя було. І ніякі ліжка з продавленими сітками і комарі нас не лякали. А тепер усі хочуть комфорт... Видно, жити ми усе ж такі стали краще, раз хочемо задарма, та ще й без комарів. Поіхали на халяву - кажіть дякую!
Відповісти
Останні новини
Скандальний відпочинок-2: діти з Волині знову «відпочивають» в «бомжатнику». ФОТО
18 липень, 2013, 15:38