У Києві «Беркут» розігнав мітинг «врадіївців». ФОТО

У Києві «Беркут» розігнав мітинг «врадіївців». ФОТО
Правоохоронці ліквідували наметове містечко, яке на Майдані Незалежності в Києві встановили учасники антиміліцейського мітингу, а людей розігнали.

Атака на мітингувальників розпочалася близько 23:30 у четвер, 18 квітня, - пише Українська правда.

Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів.

Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів. Біля наметів у той час перебувало від 100 до 200 осіб. Серед них були матері, які прийшли під МВС, щоб розповісти про знущання правоохоронців на їхніми синами. Також на Хрещатику знаходилися люди з Полтави і Кіровоградщини, які долучились до "Врадіївської ходи" і пішки йшли до Києва.

Людей із самої Врадіївки, за повідомленням журналістів, не було.

На місце проведення акції прибули 4 автобуси "Беркуту". Мітингувальники згуртувалися в коло, співали гімн України і кричали "Зрадники у погонах", "Слава Україні", "Смерть ворогам". "Беркут" по одному висмикував людей. Також спецпризначенці знесли встановлені раніше 2 намети.

У відповідь хтось із мітингувальників кинув димову шашку. Інші джерела стверджують, що "димовухи" прилетіли з боку міліції. Дехто з учасників мітингу дістав серйозні пошкодження.

На Майдан викликали медиків "швидкої допомоги".

Керівник бійців "Беркуту" наказав відтісняти людей вбік виходу з метро "Хрещатик". Під час тисняви від міліціонерів перепало навіть журналістам.

Затриманих учасників акції міліція тримає в одному з відділень у центрі столиці. Активісти наразі гуртуються та через соцмережі повідомляють про намір брати міліцейську будівлю штурмом.

Як повідомлялося, напередодні вдень під будівлею МВС учасники врадіївського протесту кричали "Ганьба!" і вимагали відставки міністра внутрішніх справ.

«Врадіївці» встановлюють намети
«Врадіївці» встановлюють намети
«Врадіївці» встановлюють намети
«Врадіївці» встановлюють намети

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Київ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Києві «Беркут» розігнав мітинг «врадіївців». ФОТО
19 липень, 2013, 08:00