На волинському водосховищі піймали порушника, який сіткою «натягав» 37 карасів

На волинському водосховищі піймали порушника, який сіткою «натягав» 37 карасів
У період з 19 по 26 жовтня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє рибпатруль області.

Так, склали чотири протоколи за ч. 3 ст.85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та п’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За цей період на порушників наклали 204 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 428 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 11 кг водних біоресурсів. Також вилучили чотири одиниці заборонених знарядь лову та ще 9 одиниць – за актами безгосподарського майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 22 жовтня на Мар’янівському водосховищі, поблизу села Цегів Горохівського району, близько опівночі виявили порушника, що ловив рибу забороненим знаряддям лову. За допомогою мисинової сітки він встиг витягнути 37 карасів сріблястих на 629 гривень.

На особу оформили адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готують до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданих збитків. Заборонене знаряддя вилучили.

Довідкова інформація: З першого листопада 2020 року на водоймах Волині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відрубати руки і разом з карасями випустити у водосховище.
Відповісти
Останні новини
На волинському водосховищі піймали порушника, який сіткою «натягав» 37 карасів
26 жовтень, 2020, 18:05