Обласний Держкомзем підозрюють у фальсифікації

Обласний Держкомзем підозрюють у фальсифікації
Прокуратура порушила кримінальну справу проти службовців управління Держкомзему в Волинській області за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах – чиновників підозрюють у підробленні документів і зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Як розповів начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Олександр Мосійчук, факти розтрати бюджетних коштів виявлені під час прокурорської перевірки використання бюджетних коштів, передбачених для проведення земельної реформи.

За результатами проведеного тендеру між управлінням Держкомзему в нашій області та одним із приватних підприємств в 2008 році було укладено відповідний договір про проведення робіт з інвентаризації земель на території Рожищенського, Володимир-Волинького та Горохівського районів. Але відповідальні службовці управління, порушивши закон, як розпорядники бюджетних коштів, володіючи достовірною інформацією про повну відсутність землевпорядної документації та позитивних висновків державної землевпорядної експертизи, зловживаючи своїм службовим становищем, затвердили такі акти виконаних робіт.

Відомості, які містились в цих документах, були недостовірними і не свідчили про повне завершення робіт з інвентаризації земель. Але чиновники управління Держкомзему на це не зважали. І незаконно перерахували 423 тисячі 500 гривень, затвердивши фіктивні акти виконаних робіт цьому приватному підприємству, як за виготовлення землевпорядної документації.

«Зловживання службовим становищем і службове підроблення – тяжкі посадові злочини. Тому на нечесних посадовців, які в результаті таких корисливих оборудок розтратили бюджетні гроші і завдали тяжких збитків державі, чекає покарання: позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», - кажуть у прокуратурі.

Досудове слідство за цією кримінальною справою проводить прокуратура міста Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обласний Держкомзем підозрюють у фальсифікації
09 лютий, 2012, 11:07