У Британії придумали, як перетворити будь-яку поверхню на екран планшета. ВІДЕО

У Британії придумали, як перетворити будь-яку поверхню на екран планшета. ВІДЕО
Джон Харді і Карл Елліс, 25-річні аспіранти з Університету Ланкастера, створили технологію UbiDisplays, яка дозволяє перетворити будь-який обʼєкт на екран планшетного компʼютера.

Для створення інтерактивних мультитач-екранів на будь-яких твердих поверхнях, включаючи дверцята холодильників, спинки ліжок, двері, стіни, підлогу і навіть корпус чайника, потрібен проектор, камера глибини і ПК, ‒ пише Дзеркало тижня.

Веб-камера фіксує глибину і деталі того, що людина робить на проектованому зображенні, і відправляє дані назад в компʼютер користувача. Потім спеціальне ПЗ у компʼютері розшифровує, де знаходяться і що роблять пальці користувача. Таким чином користувач може перетворити навіть своє ліжко на високотехнологічний інтерактивний офіс і проводити в ньому весь робочий день.

Зараз пристрій знаходиться на стадії доопрацювання, оскільки поки він досить громіздкий ‒ весь набір апаратури потрібно розміщувати навпроти того обʼєкта, який повинен бути трансформований у дисплей. Хлопці намагаються створити більш мобільний варіант, зручний для використання вдома, на вулиці, у метро, офісі, торгових центрах ‒ скрізь. Вони розраховують, що з часом весь механізм вкладеться в розміри смартфона.

Свій винахід аспіранти вже представили на науково-дослідній конференції у каліфорнійській штаб-квартирі Google.

У спеціально знятому для презентації відеоролику вони продемонстрували вражаючі можливості цієї технології, яка ще нещодавно здавалася надбанням фантастичних фільмів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото хлопці мозговиті, і де тільки такі народжуються розумні?
Відповісти
Останні новини
У Британії придумали, як перетворити будь-яку поверхню на екран планшета. ВІДЕО
19 липень, 2013, 10:24