Купуємо золотий браслет: особливості вибору*

Купуємо золотий браслет: особливості вибору*
Золотий браслет може стати відмінним подарунком другій половинці або комусь із рідних. Це універсальна прикраса, яку носять і чоловіки, і жінки, зручна ще й тим, що можна особливо не клопотати голову над розміром, оскільки ймовірність помилки досить невисока (на відміну від каблучок, вгадати з якими дуже непросто). Також браслети доступні в широкому розмаїтті моделей, що відкриває великі можливості вибору, проте нарівні з цим варто спершу розібратися в різновидах виробів.

Основні типи прикрас

Золоті браслети представлені на ринку у великому асортименті. Насамперед вони відрізняються за призначенням, дизайном і типом матеріалу. Чоловічі моделі масивні, характеризуються лаконічним оформленням. Жіночі браслети зазвичай відзначаються витонченістю, їх плетіння більш вишукане.

Дизайн виробів безпосередньо залежить від стиля оформлення. Це можуть бути як золоті прикраси у вигляді ланцюжків, так і моделі з комбінованих матеріалів. Найбільш оригінальні – ексклюзивні браслети. Вони виготовляються на замовлення, дизайн їх розробляється в кожному індивідуальному випадку, або клієнт може особисто надати ескіз.

Щодо матеріалів, то нарівні з дорогоцінним металом у виробництві використовуються також шкіра і каучук. Вони чудово поєднуються із золотом, утворюючи оригінальні та стильні прикраси, які мають великий попит у молоді.



Види плетінь

Збираючись купувати золотий браслет, серед основних характеристик варто вивчити візерунок. У сучасному ювелірному виробництві використовуються різні варіанти трьох основних видів плетінь:

• «бісмарк». Це універсальний візерунок зі спіралеподібних елементів. На його основі придумані різні «жіночі» та «чоловічі» плетіння: «візантійське», «кардинал», «лисячий хвіст», «роза», «пітон», «арабський/московський бісмарк» та ін. Їх характерними особливостями є міцність на розрив і складність візерунка;
• «панцирне». Такий візерунок нагадує кольчужне плетіння. Характерною особливістю є те, що всі ланки розташовані в одній площині, так утворюється гладкий ланцюжок. Додатково виріб шліфується, від чого стає більш плоским і отримує яскравий блиск. Серед популярних варіантів панцерного плетіння – «гурмет», «снейк», «нонна», «сінгапур», «картьє» та ін.;
• «якірне». Це досить простий візерунок, створений з одинарних ланок однакового розміру, з'єднаних у звичайному зчепленні. Жіночі браслети в цьому плетінні відзначаються витонченістю та тонкістю, чоловічі – більш масивні й великі. У ювелірній справі використовуються такі різновиди якірного візерунка: «шопард», «венеціанський», «корда», «гарібальді».

У залежності від типу плетіння, міцність і практичність браслетів у різному дизайні відрізняються. Вибирати варто, з огляду на власні вподобання та спосіб носіння прикраси. Якщо передбачається, що вона буде одягатися періодично, то можна купити браслет з вишуканим і складним плетінням. І, навпаки, у ролі щоденного варіанта вибирати краще модель із практичним візерунком, щоб виріб не заважав у повсякденному житті та не чіплявся за одяг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.