Сесію Волиньради зірвала Партія регіонів, ‒ «Свобода»

Сесію Волиньради зірвала Партія регіонів, ‒ «Свобода»
У «Свободі» кажуть, що Партія регіонів винна у зриві сесії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, 19 липня мало відбутися друге пленарне засідання 20-ї сесії Волинської обласної ради шостого скликання. Однак, на зібрання прибули лише 22 з 80 обранців громади.

«Проте провладна більшість у Волинській обласній раді на чолі з лідерами списку Партії регіонів фактично зірвали це засідання, не забезпечивши кворуму. У сесійній залі не зареєструвалося жодного депутата, обраного від Партії регіонів», - стверджують у «Свободі».

«Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» виявилась єдиною фракцією, яка прибула на пленарне засідання 19 липня 2013 року у повному складі. Втім, під час реєстрації виявилось, що в сесійній залі присутні лише 22 депутати, при необхідних для кворуму 41. У сесійній залі не зареєструвалося жодного депутата, обраного від Партії регіонів. Не забезпечили кворуму й депутати-«тушки», які понаписували заяви у депутатську групу «Нова Волинь» на чолі з 1-й номером списку Партії регіонів на виборах в облраду, головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком. З чого можна робити висновок, що лідери Партії регіонів свідомо зірвали друге пленарне засідання 20-ї сесії обласної ради», – прокоментував ситуацію керівник фракції ВО «Свобода» у Волинській облраді Олександр Пирожик.

«Не витримує критики й висновок голови обласної ради Володимира Войтовича, сказаний ним після чергового зриву сесії провладною більшістю. Як і торік, голова облради спробував знову перекласти вину за зрив сесії на сезон відпусток. Мовляв, наступне пленарне засідання потрібно призначати в час, коли завершаться відпустки, тобто після 1 вересня. Проте я більш ніж Упевнений: справжня причина зриву сесії – в іншому. Винні не відпустки, а безвідповідальність окремих депутатів, які поставили питання особистого плану, вигоди та комфорту вище від інтересів Волинської громади.

Скажу більше: Партія регіонів просто злякалась, що їхні скандальні «заготовки», сформульовані у вигляді окремих проектів рішень, без підтримки опозиційних фракцій просто не пройдуть. Адже на цьому пленарному засіданні мали розглядатися такі резонансні питання, як протест прокурора на рішення про надання в користування мисливських угідь, про присвоєння звання Почесного громадянина Волинського краю, про призначення ректора Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, інші скандальні призначення. Я глибоко переконаний: ми не маємо права відстрочувати розгляд питань порядку денного 20-ї сесії, що залишилися не розглянутими, аж до осені», – вважає свободівець Олександр Пирожик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Партія регіонів не злякалась,а просто поклала "болт" на "Свободу".І це вже не вперший раз:)А про відпустки більшості депутатів свободівці знали завчасно.Але піар в селі велика штука:)))
Відповісти
тримати.кум кого?
Відповісти
Шукай диригента. Клімчук, імовірно, наполіг на відсутності своїх підопічних в особистій бесіді з кожним, з огляду на порядок денний (перелік питань) сесії. Знаємо, проходили вже... Згадаймо один лиш Податковий майдан у Луцьку...
Відповісти