Міністр охорони здоров'я хоче, щоб українців штрафували за відсутність маски

Міністр охорони здоров'я хоче, щоб українців штрафували за відсутність маски
Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов закликав Верховну раду підтримати законопроєкт про посилення відповідальності за відсутність маски.

Зокрема про введення штрафів та можливість накладати санкції на порушників одразу на місціх, - про це повідомляє Суспільне.

Як повідомив глава МОЗ під час брифінгу, ще в липні урядом був поданий законопроєкт до Верховної ради щодо посилення відповідальності за недотримання всіх протиепідемічних заходів, а саме щодо носіння масок, утім його досі ще не розглянули.

"Там чітко визначено, який штраф за не носіння масок у відповідних закладах, спорудах. Він складає від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень. Це та сума штрафу, яка повинна накладатися на людей, які не дотримуються цих правил", — розповів Степанов.

За словами міністра охорони здоров'я, законопроєкт передбачає, що контроль за дотриманням протиепідемічних правил будуть забезпечувати органи Національної поліції, Держпродспоживслужби та місцевого самоврядування.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі одного з телеканалів розповів, що на порядку денному наступної сесії Ради знаходиться законопроєкт, який дозволить правоохоронним органам складати протокол і штрафувати порушників, які не дотримуються карантинних заходів, одразу на місці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
I за Дощ платити!!!
Відповісти
500 ₴ аобо увязнення на 10 діб.
Відповісти
Все правильно робить ,дебілів треба вчити гривнею ,бо в Україні їх хватає ,вже по голосуванню побачили .
Відповісти
Прожект-17000 у шмигаля аваковича степанова з тріском провалився. Судді, як ніколи, опинились на своєму місці, за винятком декількох антимайданівських покидьків - не хочуть штрафувати за надумані "порушення".
Шмигаль авакович степанов включив задню передачу і буксує: ну, дайте хоч 170 замість 17000. Дитсадок та й годі...
Відповісти
Засоби захисту населення повинні відповідати діючим стандартам (технічним регламентам) і обов'язково мати сертифікат відповідності або декларацію відповідності.
Однак, термін "маска захисна" не має навіть нормативного визначення. То про які стандарти, сертифікати чи декларації може йти мова?
Заставити людину носити невідомо що ніхто не має права (ст.ст. 12, 14 Цивільного кодексу України).
Відповісти
Останні новини
У Карпатах випав сніг. ФОТО
31 жовтень, 2020, 13:26
Міністр охорони здоров'я хоче, щоб українців штрафували за відсутність маски
31 жовтень, 2020, 12:04