На Волині судитимуть колишнього військового, який був завербований російськими спецслужбами

На Волині судитимуть колишнього військового, який був завербований російськими спецслужбами
На Волині колишнього військовослужбовця Збройних сил України судитимуть за державну зраду.

Слідство вважає, що завербований російськими спецслужбами чоловік надавав іноземній державі допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, збирав та передавав представнику Російської Федерації відомості про військові об’єкти, які дислокуються на Волині, та учасників АТО/ООС, - інформує пресслужба Волинської обласної прокуратури.

До протиправної діяльності він намагався залучити й інших проросійськи налаштованих громадян.

Працівники УСБУ у Волинській затримали викритого у державні зраді колишнього військового 4 березня 2020 року під час спроби перетину ним державного кордону України.

Тепер обвинуваченого у вчиненні цього злочину чоловіка, який перебуває під вартою, очікує лава підсудних.

Довідково: санкцією ч.1 ст. 111 ККУ за державну зраду передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А скільки таких у нашій верховній зраді, у кабміні і не тільки?..
Відповісти
"...збирав та передавав представнику Російської Федерації відомості про військові об’єкти, які дислокуються на Волині". Смешно. Вся информация давно полностью есть у ГШ России. Объекты давно изучены до мелочей. Я лично неоднократно был на военном аэродроме в Луцке. Единственный серьёзный военный объект в Луцке - завод "Мотор". В советское время там ремонтировали АШ-82 -движки для пассажирских ЛИ-2, Ил 12, Ил-14, вертолёта МИ-4. Потом, уже при Украине, там освоили ремонт и модернизацию реактивных двигателей СУшек. Там директором работал гениальный инженер, со смешной фамилией-Мотрешкин или Матрёнкин, точно не помню. Но в 2003 или 2004 годах там провели всеевропейский семинар для предприятий авиаремонтной промышленности. Были спецы с 27 стран. Журналистов было-ой-ёой-ёой. Косвенно, со временем, была информация, что технологии завода "Мотор" оказались в ФРГ. Официально продали или за наличку, а может просто спёрли, не знаю.
А информация про участников АТО есть полностью в общественных организациях-бери, не хочу. За 100 долларов продадут.
Відповісти
В Луцьку повно ватників, які працюють на повалення державного ладу в Україні. Особливо в групі на фейсбуці "Збережемо древній Лучеськ" розміщують заборонену комуністичну символіку, вихваляють СССР, заперечують смерть героїв Небесної Сотні на Майдані.
Відповісти
Останні новини
На Волині судитимуть колишнього військового, який був завербований російськими спецслужбами
02 листопад, 2020, 13:21