На Волині щороку рак грудей вражає майже 300 людей

На Волині щороку рак грудей вражає майже 300 людей
На Волині з року в рік кількість людей, у яких діагностують хвороби молочних залоз, збільшується.

Про це розповів завідуючий поліклінічним відділенням, онкохірург Волинського обласного онкологічного диспансеру Володимир Федорчук.

Якщо на початку 2000-х середня захворюваність складала 42-43 людини на 100 тисяч населення, то зараз – 50-51 людина. І практично кожного року цей показник зростає, каже лікар.

«В абсолютних цифрах кожного року на Волині реєструється 273-280 випадків захворювання на рак молочної залози. І не тільки серед жінок. Чоловіків, хоч і значно рідше, ця хвороба теж вражає», – каже спеціаліст.

«У минулому році з 276 випадків у п’ятьох чоловіків ми діагностували рак молочної залози. До речі, у чоловіків він протікає значно гірше. Гірше піддається лікуванню і гірший прогноз», – констатує медик.

Тим не менш, з року в рік рівень діагностування хвороб молочних залоз з ініціативи самих хворих зростає. Це, каже мамолог Володимир Федорчук, лікарів радує.

Разом з тим медик наголошує: кожна жінка раз у рік повинна прийти на консультацію до мамолога та гінеколога, аби вчасно передбачити появу недуги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото вже написали, що чоловіки теж мають бігати до гінеколога перевіряти груди?
Відповісти
СЛІПОТА?

"Разом з тим медик наголошує: кожна жінка раз у рік повинна прийти на консультацію до мамолога та гінеколога, аби вчасно передбачити появу недуги"
Відповісти
Добре жартувати, коли все добре. Всі під Богом ходимо. Лікар має рацію.
Відповісти