Луцькрада не може взяти у комунальну власність дитячу залізницю, яку планують закрити

Луцькрада не може взяти у комунальну власність дитячу залізницю, яку планують закрити
АТ «Українська залізниця» повідомила про неможливість безоплатної передачі майна Луцької дитячої залізниці у комунальну власність міста та пропонує розглянути можливість придбання зазначеного майна.

Про йдеться на сайті мерії Луцька.

Нагадаємо, у вересні цього року стало відомо, що дитячу залізницю у Луцьку, яка функціонує у місті вже понад 60 років, планують закрити. В АТ «Укрзалізниця» попередили, що заклад хочуть ліквідувати до 15 грудня 2020 року. Згодом лучани зареєстрували петицію, аби у Луцьку не закривали залізницю.

З метою збереження дитячої залізниці Луцька міська рада надіслала ряд клопотань щодо передачі її на баланс міської територіальної громади. Відповідні листи спрямували на адреси АТ «Укрзалізниця» та її підрозділів (Рівненська дирекція залізничних перевезень, регіональна філія «Львівська залізниця»), Міністерства інфраструктури України. Нещодавно такий же лист направили й прем’єр-міністру України.

У свою чергу, Міністерство інфраструктури України запевняє у підтримці збереження функціонування дитячих залізниць в Україні, проте не може втручатися в господарську діяльність товариства.

Тож перемовини щодо долі Луцької дитячої залізниці тривають. У міськраді сподіваються на позитивне вирішення цього питання, що залізниця все ж перейде у власність Луцької територіальної громади.



Довідка:

Луцька дитяча залізниця – заклад позашкільної освіти та профорієнтації дітей у місті Луцьку. Її відкриття відбулось в листопаді далекого 1954 року. Протяжність маршруту становить 1,5 км та налічує 2 станції: «Водограй» та «Росинка», а тривалість проїзду між ними - близько 7 хвилин. У 2009 році відбулася заміна тягового тепловоза.

Нині на Луцькій дитячій залізниці проходять позашкільне навчання близько 500 школярів 5-11-го класів. Щотижневі заняття відбуваються у приміщенні станції «Росинка», а навчально-виробнича практика - на станціях, у потязі та на прилеглому залізничному господарстві. Штат дитячої залізниці налічує 9 працівників.

Приміщення станції «Росинка» визнане найкращим об’єктом архітектури міста Луцька, йому неодноразово намагалися надати статусу архітектурної пам’ятки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нащо Луцьку та залізниця. Зробіть там нормальну паркову зону.
Відповісти
Нащо у нашому місті той совок, на метал її.
Відповісти
А діти хай спиваються по під'їздах і парках? Чим ви думаєте, шановні? Вас грабують серед білого дня, розпродуючи комунальне (ваше) майно і розкрадають ваші гроші на лікування від ковіду, вагонами ресурси вивозять за кордон, а вам парковочку і парк??? Ідіоти.
Відповісти
Останні новини
Луцькрада не може взяти у комунальну власність дитячу залізницю, яку планують закрити
04 листопад, 2020, 12:52