У жовтні на 55% зросла кількість лікарняних по ізоляції від COVID-19

У жовтні на 55% зросла кількість лікарняних по ізоляції від COVID-19
Упродовж жовтня Фонд соціального страхування України прийняв на оплату 14 899 листків непрацездатності, які видали працівникам для самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом. Це на 55% більше, ніж у вересні цього року.

Про це інформують на сайті фонду.

Загалом з початку пандемії ФССУ компенсував втрачений за час ізоляції від коронавірусної хвороби заробіток для 37 тисяч застрахованих осіб, з яких близько 8 тисяч – медичні працівники. На це направили понад 43 мільйони гривень.

Виплати здійснюють з метою забезпечення захисту застрахованих осіб і протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, у вересні кількість прийнятих на оплату лікарняних, виданих через ізоляцію, зросла на 86% порівняно з серпнем та склала 9 613 листків непрацездатності.

Пройти оплачувану самоізоляцію працюючі українці можуть в разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19. Сума виплат складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу для всіх застрахованих осіб та 100% – для медичних працівників.

На період карантину відкрити листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 можливо у дистанційному режимі – для цього працівник має телефоном звернутись до свого сімейного лікаря.

Щоб отримати допомогу, необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» своєму роботодавцю.

У свою чергу, роботодавець на підставі отриманого від працівника лікарняного листка оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19, та передає її до фонду страхування на фінансування. ФССУ забезпечив можливість зробити це в дистанційному режимі або безконтактно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У жовтні на 55% зросла кількість лікарняних по ізоляції від COVID-19
06 листопад, 2020, 01:28