У Луцьку змагалися вершники. ФОТО

У Луцьку змагалися вершники. ФОТО
У Луцьку на трьох маршрутах змагалися спортсмени-вершники: в обласному центрі відбувся перший відкритий кубок з конкуру.

Один з організаторів змагань був керівник кінно-спортивної школи Степан Москвич, - пише Волинський інформаційний портал.

Він розповів, що перший відкритий кубок з конкуру відбувається для того, аби популяризувати кінний спорт. Фактично, виступали сьогодні не професіонали, а любителі.

«Ми це робимо не для рекорду, а для себе», - пояснив він.

Участь взяли спортсмени з Волині та Рівненщини.

«Наші коні підготовлені, за них не соромно», - зауважив Степан Москвич. Також він додав, що наразі любителі коней намагаються відродити цей спорт на наших теренах. В його школі навчається 12 підлітків, однак він пояснив, що готовий прийняти й більше, причому заняття проводяться безкоштовно.

«Якщо людина вміє в сідлі триматися, то володіє і управляє своїм тілом», - додав він.

Радник Луцького міського голови, член команди «Terra Hippika» Василь Байцим розповів, що кінний спорт дуже розвинутий у європейських країнах, зокрема Німеччині та Австрії. Наразі він активно входить у життя поляків. До слова, він повідомив, що наразі є домовленість з містом-пратнером Любліном про те, що команда наїзників з Луцька візьме участь у змаганнях там.

«Спорт – це завжди добре, а при верховій їзді працюють всі системи в організмі та м’язи», - зауважив він. Окрім того, спілкування з конями гарно впливає на психологічний стан.

«Ми хочемо виховати вершників, які зможуть представляти область не лише в західній Україні, а й на теренах й закордоном», - повідомив він.

Усього під час змагань були розроблені три маршрути. Перший – долання перешкоди висотою 60-70 сантиметрів. Тут перемогу здобула вихованка дитячої кінно-спортивної школи Дарья Мельніченко з конем Мустанг. Другий маршрут – подолання перешкод 80-90тсантиметрів й нагороду отримала учениця «Terra Hippika» Яна Федорченко, яка їздила на Фібрі. Останній маршрут був найскладнішим, адже на ньому коні долали перешкоду заввишки один метр. Лаври першості дістались також члену «Terra Hippika» Михайлу Сороченку, який їхав на коні Аза.


Виступ Яни Федоренко. Відео зі сторінки Василя Байцима у Facebook

Усім учасникам та призерам вручили грамоти та цінні подарунки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не з конями, а З КІНЬМИ. За лапками це вже не Байцим, а журналіст так пише. І ДАР'Я українською тако пишеться, хай вона й тричі МельнІченко.Західна Україна як регіон та історична адміністративна одиниця також завжди писалась із великої літери. "З кронем МУСТАНГОМ має бути а не "з конем Мустнанг". Кінь АЗА-мабуть гермофродит, бо про цигана Азу я щось не чув, тільки про циганку. Це тільки про грубощі, бо про тонкощі письма говорити поки що рано.
Відповісти
Я теж на Мустангу катаюсь інколи- хороший, послушний коник))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку змагалися вершники. ФОТО
20 липень, 2013, 17:25