Нічим дістатися до роботи, завезти дітей у школу: у Луцьку просять вирішити транспортну проблему

Нічим дістатися до роботи, завезти дітей у школу: у Луцьку просять вирішити транспортну проблему
У Луцьку просять вирішити ситуацію, що склалася з громадським транспортом у період карантинних обмежень.

Автобуси і тролейбуси беруть людей лише у межах місць для сидіння, тож люди змушені довго чекати потрібний транспорт, аби дістатися на роботу, завезти дітей у школу чи садок, йдеться у петиції до місцевої влади активістки Наталії Грушки.

"Після запровадження електронного квитка та довготривалою зупинкою громадського транспорту з початку введення карантину, в Луцьку і так суттєво зменшилась кількість маршрутних таксі, окремі маршрути з приватних секторів та віддалених мікрорайонів міста відсутні по сьогоднішній день. Відповідно приватні перевізники та КП «Луцьке підприємство електротранспорту» на сьогоднішній день у визначених умовах не забезпечило громадян достатньою кількістю транспорту для перевезення пасажирів з дотриманням карантинних вимог", - зазначає Наталія Грушка.

Усе це, за її словами, спричинило значні незручності для жителів Луцької міської територіальної громади, адже щодня людям потрібно добиратися на роботу, везти дітей в школу чи в інших нагальних потребах використовувати громадський транспорт.

"Але так як перевізники беруть лиш сидячі місця, це спричиняє значну необхідність пасажирів у громадському транспорті, так як сидячих місць у наявних у Луцьку перевізників не вистачає.
Останній прикрий інцидент трапився у мікрорайоні Вишків з маршрутним таксі №26А. Враховуючи те, що з мікрорайону Вишків до центру міста їздить один автобус по маршруту №26а через 40 хвилин, і він везе тільки 20 людей, жителі не можуть вчасно добратися на роботу. Відтак у маршрутку зайшло більше пасажирів ніж сидячих місць, як наслідок поліція склала адміністративний протокол на водія та власника маршрутного таксі. Сума штрафу складає більше 50 тисяч грн.

У зв’язку з такою ситуацією власники маршрутів відмовляються від контрактів по перевезенню. Вважаю, що такі дії несуть загрозу транспортній системі міста. Адже маршрутне таксі №26А і так ходить з періодичністю 40 хв. Періодика недостатня для забезпечення належного перевезення усіх охочих, враховуючи обмежену завантаженість маршрутних таксі, а такий маршрут не єдиний в місті з подібною проблемою", - йдеться в документі.

Тому Луцьку міську раду просять розробити терміновий план заходів для вирішення цього питання, щоб не наступив колапс системі громадського транспорту міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Луцьку немає маршрутних таксі
Відповісти
в неділю близько 16.30 маршрутка №26 набрала людей біля рогу "Епіцентру", де зупинки нема, а зупинку з покупцями минула на швидкості.. Маршрутка магазину простоювала незрозуміло чому, тож люди вимушені були йти на Рівненську
Відповісти
Останні новини
Нічим дістатися до роботи, завезти дітей у школу: у Луцьку просять вирішити транспортну проблему
09 листопад, 2020, 16:34