Рік е-квитку: скільки лучан досі розраховуються готівкою в маршрутках

Рік е-квитку: скільки лучан досі розраховуються готівкою в маршрутках
11 листопада минає рік з моменту, коли громадський транспорт Луцька перейшов на безготівкову оплату, втім, досі від 30 до 50 відсотків пасажирів платять за проїзд готівкою.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

За підрахунками управління транспорту Луцькради, нині у будні дні пасажиропотік у Луцьку складає понад 70 тисяч пасажирів в день. У вихідні дні показник значно менший: близько 40 тисяч. Втім, в управлінні транспорту кажуть, що від 30 до 50 відсотків людей досі платять готівкою.

Чиновники кажуть, що ситуацію можна змінити лише за рахунок жорсткішого контролю. Коли у жовтні на декілька днів контролери посилено перевіряли весь громадський транспорт, готівки в маршрутках різко стало менше.

“У ті дні у нас виросла оплата за допомогою електронних квитків до 93 тисяч. Якщо ж взяти вчора, понеділок, будній день, 73 тисячі, то 20 тисяч – це не те, що вони не їхали, це вони знову ж таки перейшли на форму оплати – готівка”, – розповідає очільник управління транспорту Луцькради Володимир Степанов.

Нині найбільше контролерів, а це 26, працюють у тролейбусах.

“В місяць буває і по 80, і по 120 чоловік виявляємо. Звичайно, у нас не самоціль накласти штраф, ми хочемо нагадати, що єдиним проїзним квитком у Луцьку є електронний квиток”, – запевняє очільник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц.

Більше – у сюжеті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ви оштрафуйте раз на 17тисяч водія,бо він бере гроші і перший порушує правила розрахунку.А тоді власника.Думаю, тоді будуть боятися
Відповісти
Е-квиток працює на 50% - результат "закладений" в основу е-системи ще на стадії впровадження що і відображає ефективність міської влади - безрукі на всі 100%. Багато критичних слів прозвучало при запуску безготівкової оплати, тільки критику проігнурували, Недопад і Ко запевняли що старої системи не буде, пройде невеликий проміжок часу за який безготівкова оплата залишиться в минулому. Рік минув - на що потрачені гроші? На недопрацьовану систему? Популіськи надіялись що в роботі "гострі питання" - готівка, гості міста та інші незручності самі втрясуться і забудуться? Де Недопад?
Відповісти
"Коли у жовтні на декілька днів контролери посилено перевіряли весь громадський транспорт, готівки в маршрутках різко стало менше." - виходить що все в запущеному стані, чиновникі проявили халатне відношення до роботи, підтвердили малоефективність недолугої системи оплати за проїзд. Фактично безготівкова оплата знаходиться в сонному стані на стадії впровадження!
Відповісти
В Москві на передніх дверях стоять турнікети - не заплатиш карткою чи готівкою через автомат, то не зайдеш а транспорт.
Вихід через середні і задні двері через односторонні турнікети.
Худоба не розуміє слів. Худоба розуміє жорсткий формат.
Відповісти
При чому тут водій, кріпаків нагайками бийте.
Відповісти
Лінива отара овець, варто одному переламати руки за готівку і все. Ніякі штрафи не допоможуть, тільки груба сила,такий в лучан інстинкт рабів.
Відповісти
на зупинках відсутня інформаціє про розміщення найближчого термінала для поповнення та де придбати. По місту не бачив ні одного бігборда про Citycard. Приїхав з села контролери вигнали з траліка, сів в маршрутку заплатив водієві. Перед тим як бити морди як дехто вище писав, Скажіть як воно має бути щоб було зручно.
Відповісти
Останні новини
Рік е-квитку: скільки лучан досі розраховуються готівкою в маршрутках
11 листопад, 2020, 13:31