Луцькрада просить уряд скасувати карантин вихідного дня

Луцькрада просить уряд скасувати карантин вихідного дня
Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо скасування рішення про запровадження карантину “вихідного дня”.

Про це повідомляє мерії Луцька.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет Міністрів України погодив запровадження карантину “вихідного дня”. 11 листопада у Луцьку відбулася акція проти цього рішення, на яку вийшло більше тисячі представників ресторанного, торгівельного господарства та сфери надання послуг, що становлять вагому частку малого та середнього бізнесу міста. Чимало суб’єктів господарювання, які сьогодні опинилися в умовах виживання, через нові обмеження понесуть невиправдані збитки, знову опиняться на межі закриття, будуть змушені звільняти працівників.

Сьогодні секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт направив лист прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, у якому закликав скасувати рішення про встановлення карантину “вихідного дня”. Він зауважив, що на думку Луцької міської ради, таке рішення є сумнівним з точки зору покращення епідеміологічної ситуації, але завдасть значної шкоди економіці громад.

Це може призвести до банкрутства представників малого і середнього бізнесу, втрат дохідних частин бюджетів усіх рівнів, падіння показників соціально-економічного розвитку.

Також Григорій Пустовіт зауважив, що заборона роботи великої кількості закладів у вихідні збільшить кількість відвідувачів у робочі дні, що може й спровокувати ріст захворюваності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой боооо...Луцькрада ви розумієте, що ви ідете проти Києва?!
Вам же ш піз** буде
Відповісти
Кабмін - орган виконавчої влади,- його постанови законні для громадян?
Чи потрібні закони , прийняті ВР Ю- цей випадок хто може пояснити?
Відповісти
Вам пояснюй не пояснюй - нічого не доходить - українці... :(
Відповісти
Немає конкретики у керівників міста,такої,як у Львові чи Рівному.Всі розуміють,що це повна дурня і всерівно впроваджують.Ви поставте краще органи нехай слідкують за дотриманням маскового режиму і шрафують на місці і тоді врази буде більше толку,ніж ви хочете закрити малий бізнес.
Відповісти