Чому гібридне хмарне відеоспостереження стає все більш популярним в Україні?*

Чому гібридне хмарне відеоспостереження стає все більш популярним в Україні?*
Гібридне хмарне відеоспостереження поєднує кращі риси локальних та хмарних рішень. За умови професійного проектування системи відеонагляду, гібридне хмарне відеоспостереження забезпечує вагому гнучкість системи, економію ресурсів та заощадження коштів власника системи.

Особливості гібридної архітектури систем відеоспостереження

Архітектура таких систем дає змогу роздільного зберігання даних із певних відеокамер. Систему можна налаштувати так, аби, припустимо, найважливіша інформація зберігалася локально. А записи з інших відеокамер спрямовувалися в хмару.

Можливі й інші режими розподілу інформації. Приміром, всі відеоматеріали спочатку «складуються» в локальному сегменті системи, а потім, через певний період або після обробки, транспортуються в хмару для остаточного тривалого зберігання.

В будь-якому випадку користувач має певну економію хмарних ресурсів. А також користується оптимізованою смугою пропускання. При цьому, коли користувач запитує певне відео, йому навіть не обов’язково знати, де воно наразі знаходиться – в локальному сховищі чи в хмарі. Що певним чином спрощує процедуру пошуку та обробки відеоданих.
Які переваги в гібридної хмарної системи відеоспостереження?
Популярність цього різновиду відеоспостереження набирає обертів в усьому світі – «гібриди» впевнено витісняють «чисті» хмарні системи. Адже певні обмеження, які накладають хмарні рішення, влаштовують далеко не всіх користувачів.

Це пов’язано, по-перше, зі збереженням відеоматеріалів за межами офісів. Не всім кінцевим користувачам підходить такий варіант. Особливо якщо відеоматеріали стосуються небезпечних об’єктів або об’єктів із суворими вимогами щодо конфіденційності та обмеженим доступом. Наприклад, військові, урядові та інші подібні. Вони внутрішніми регламентами зобов’язані зберігати відеоматеріали на місці.

Окрім цього, «чиста» хмара багато в чому залежить від якості зв’язку й роботи каналів передачі даних (Інтернету). Зупинка мережі веде до зупинки передачі відео.

Якщо певна кількість IP камер відеоспостереження безупинно передає відео в хмару, це досить помітно обмежує мережеві ресурси. Це ще один мінус «чисто-хмарних» рішень. Що ж пропонують натомість гібридні хмарні рішення для систем відеоспостереження?

- Гнучкість. Гібридна хмарна система дозволяє користувачу зберігати конкретні записи на місці, а інші – в хмарі. Забезпечуючи цим потрібну гнучкість системи відеоспостереження. З цієї точки зору гібридні системи забезпечують клієнтів недорогими локальними сховищами для архівних відео та менш цінних записів. Одночасно надають можливість користуватися всіма перевагами хмари для зберігання високоякісного відеоконтенту.

Через нормативні, страхувальні чи інші причини в деяких клієнтів певна кількість камер відеоспостереження може бути встановлена в секретних чи конфіденціальних зонах. Тому відео з них не може зберігатися в хмарі. А от інші камери відеоспостереження того ж клієнта можуть знаходитися на звичайних територіях і відео з них може передаватися в хмару без обмежень, надаючи переваги хмарного сервісу. Саме гібридна система дозволяє узгодити ці нюанси та задовольняє одночасно обидві вимоги.

- Невисока вартість. Для кінцевих користувачів, які обмежені бюджетом, гібридні рішення можуть виявитися найбільш прийнятними з економічної та фінансової точки зору. Більшість, якщо не всі користувачі бажають, аби їхнє відео зберігалося в хмарі. Одначе, якщо необхідність отримувати дозволи й вимоги до зберігання перетворюють хмарне рішення на занадто вартісне, зазвичай на допомогу приходить гібридне середовище. Гібридні рішення значно знижують експлуатаційні витрати системи відеоспостереження. Оскільки клієнти переносять всі вимоги до обробки й зберігання даних на периферію. Знижуючи таким чином обсяг ресурсів, необхідних у хмарі, та пов’язані із ними витрати.

- Кібербезпека. Гібридні хмарні рішення також забезпечують певні заходи з підтримання високого рівня безпеки комплексів відеоспостереження. Він стає можливим завдяки тому, що в гібридних системах використовуються локальні шлюзи. Вони діють, як брандмауери кіберзахисту, дозволяючи клієнту користуватися відеокамерами на свій розсуд. І не переживаючи про необхідність обирати свій варіант кіберзахисту для кожного приладу в системі. Хмарні рішення найбільш захищені від зламу та кіберзагроз.

- Легке масштабування. Це одна з найважливіших переваг хмарних сховищ, яку «успадкували» гібридні системи відеоспостереження. Замість того, аби купувати дороге апаратне устаткування для зберігання відеоінформації на місці, клієнт гібридної системи лише платить за сервіс зі збереження відео в хмарі. Що набагато вигідніше. При цьому він не обмежений кількістю доступних каналів на відеореєстраторі. Користувач гібридної хмарної системи може вільно додавати чи зменшувати кількість відеокамер, підключених до хмари.

Джерело: https://klaster.ua/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому гібридне хмарне відеоспостереження стає все більш популярним в Україні?*
14 жовтень, 2020, 17:06