Як купити смарт-годинник для пішохідного туризму?*

Як купити смарт-годинник для пішохідного туризму?*
Якісний годинник для походів не просто показує час та дату, але також надає додаткову інформацію: висоту, пройдену відстань, атмосферний тиск, час сонячного сходу та заходу тощо. Такий пристрій допомагає прокладати маршрут, підказує прогноз погоди та в цілому робить подорож більш комфортною і безпечною. Якщо ви бажаєте такі смарт-годинник купити, потрібно шукати оптимальне поєднання дизайну і технологій.

Туристичні функції

Годинник для піших прогулянок повинні мати функції, які часто відсутні в пристроях для повсякденного використання. Ключовими особливостями є барометр, компас і альтиметр.

Барометр показує атмосферний тиск, завдяки чому легко прогнозувати погоду. Якщо тиск підвищується, погода покращується, і навпаки. Швидке зниження атмосферного тиску показує наближення шторму. Для активного відпочинку далеко від житла постійне відстеження погоди є особливо важливим.

Альтиметр показує, наскільки високо над рівнем моря ви знаходитеся. GPS-альтиметр набагато точніший в порівнянні з традиційним барометричним. Така функція корисна для навігації. Легше визначити своє місцезнаходження на карті, якщо ви знаєте, на якій висоті перебуваєте.

Компас – незамінна річ для туриста. Якщо у вас є він і карта, легко визначити місцезнаходження та прокласти маршрут.

Деякі туристичні годинники також мають термометр, який буде корисний в багатоденних поїздках. Наприклад, можна визначити температуру повітря в наметі, щоб правильно підготуватися до ночівлі.

Довговічність

Туристичні смарт-годинники мають міцний корпус і браслети. Звичайне скло часто замінене на сапфірове, яке є набагато міцнішим в порівнянні з традиційним мінеральним. Всі ці особливості роблять пристрій більш вартісним, але й значно надійнішим. Наприклад, загартоване скло та міцний металевий корпус дозволять не турбуватися про пошкодження годинника від подряпин та незначних ударів.

Вельми корисною є й водонепроникність корпусу. В поході ви можете потрапити під дощ, форсувати річку, рухатися в густому тумані. Захист від води точно не буде зайвим.

GPS

Туристичні старт-годинники часто підтримують GPS (деякі моделі також і ГЛОНАСС). Це найбільш ефективне на сьогодні рішення для навігації та відстеження руху. GPS дозволяє миттєво отримувати координати вашого поточного місцеперебування. Також на основі супутникової інформації годинник може показувати швидкість руху, підйоми, спуски, орієнтовний час в дорозі до пункту призначення тощо. Ви можете імпортувати маршрути, записувати параметри руху, передавати інформацію на інші пристрої.

Варто врахувати, що при увімкненому GPS годинник розряджається набагато швидше. Гарна новина – виробники оснащують їх потужнішими батареями, аби збільшити тривалість автономної роботи.

Монітор серцевого ритму

Багато моделей туристичних годинників фіксують частоту серцевих скорочень. Деяким пристроям потрібен додатковий нагрудний датчик, інші ж зчитують покази з руки. Функція пульсометру дозволяє підтримувати стабільний темп руху та не занадто навантажувати серце.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.