Як швидкість завантаження сайту впливає на конверсію*

Як швидкість завантаження сайту впливає на конверсію*
Розробка швидких сайтів зараз дуже затребувана. Все це тому що бізнес переходить в інтернет. Конкуренція змушує робити ресурси все більш зручними і цікавими для користувача. Це стосується і швидкості завантаження сайту. Вона безпосередньо впливає на конверсію та продажі.

Як її перевірити



Швидкість завантаження - це один з факторів, на основі яких відбувається сортування ресурсу в пошуковій видачі. Тому дотримання даного пункту і своєчасне відображення інформації на екрані - запорука того, що користувач не піде з вашого сайту раніше, ніж потрібно.

Перевірити час завантаження можна безкоштовно. Для цього є деякі сервіси:

- Page Speed Insights. Сервіс допомагає дізнатися показник не тільки для комп'ютера, але для телефону. Він складе метрику з усіма необхідними значеннями. А також надасть ряд рекомендацій щодо поліпшення якості завантаження.
- Pingdom Tools. Видасть докладний звіт про доступність ресурсу користувачам, а також виміряє його продуктивність. Визначить швидкість завантаження як з комп'ютерів, так і з телефонів. Проаналізує всі недоліки і помилки.
- Яндекс.Вебмастер. Один з найпопулярніших сервісів. Розбереться навіть новачок.
- WebPagetest. Допоможе не тільки дізнатися швидкість сайту, але і побачити статистику продуктивності ресурсу на різних браузерах і для будь-якої аудиторії. Є відповідні налаштування.
- Whichloadsfaster. Показує не тільки потрібний параметр, а й порівнює його з показниками конкурента.

проверка скорости загрузки сайта



Чому це важливо



За даними результатів досліджень, 53% відвідувачів йдуть з сайту, якщо він завантажується більше 3 секунд. А це дуже великий показник, особливо в режимі високої конкуренції. Для мобільних пристроїв швидкість завантаження має ще більш суворі вимоги, так кожна зайва секунда відлякує близько 20% користувачів.

Останні опитування показали, що повільна швидкість завантаження сайту дратує користувачів найбільше. А це впливає на популярність сайту серед відвідувачів і на поведінкові фактори. Все це помітно знижує позиції ресурсу в пошуковій видачі.

Для інтернет-магазинів це практично головний фактор. Тому що 70% користувачів з більшою ймовірністю здійснять покупки саме на тому сайті, який швидко завантажується.

почему скорость загрузки важна для сайта



Яка швидкість вважається оптимальною, а яка повільною



Щоб сайт приносив дохід і не втрачав користувачів, він повинен завантажуватися швидко. Бажано за 0-2 секунди. Чим менше цей показник, тим краще. Якщо ресурс завантажується довше 2 сек, то конверсія знижується в 9 разів.

Створити сайт мало, потрібно ще щоб він добре працював. Що може вплинути на швидкість завантаження:

- Кількість контенту.
- Картинки.
- Відео.
- Аудіо.
- Спливаючі вікна та ін.

Причини повільного завантаження



Що може загальмувати сайт:

- Занадто багато контенту. Сторінка містить велику кількість фото або відео, які мають значні обсяги.
- Повільний хостинг, на якому розташований сайт.
- Немає адаптивного дизайну.
- Відсутня мобільна версія.
- Сторонній код, який вбудований на сайті.
- Багато реклами.
- Відсутність кешування.
- Велика відвідуваність.

что влияет на скорость загрузки



Створити інтернет-магазин зараз може практично будь-хто. Однак, щоб він приносив прибуток потрібно постаратися. Треба зробити ресурс таким чином, щоб він був цікавий користувачам. Сайт мало просто оптимізувати, наповнити контентом, картинками або відео. Потрібно постаратися зробити його корисним для відвідувача. А хороша швидкість завантаження - це один з головних чинників, що поліпшують поведінкові фактори і позиції в пошуковій видачі. А це, в свою чергу, впливає на конверсію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.