На Волині судили шість депутатів

На Волині судили шість депутатів
Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Національної поліції України скерувало до суду справи для притягнення до адміністративної відповідальності п’ятьох депутатів Тойкутської сільської ради та депутатки Голобської селищної ради Ковельського району, серед них – пенсіонера та жінку з інвалідністю третьої групи.

Про це повідомляє Ковель медіа.

Всім їм інкримінували корупцію. Мовляв, будучи депутатами, вони своєчасно не подали декларацію про доходи за 2019 рік.

В судових засіданнях деякі обранці громади свою провину визнали та пояснили, що не подали декларації вчасно через заклопотаність, неуважність та необізнаність в роботі електронної системи декларування.

При цьому один депутат сказав, що має тяжкі захворювання, які є підставою для встановлення інвалідності та вимагають постійних грошових витрат на лікування, тоді як він отримує мізерну заробітну плату, а дружина є інвалідом по зору. Інша обраниця громади пояснила, що має лише пенсію, хворіє, їй запланована складна операція, сама ж вона проживає у селі, де нема Інтернету, а через карантин та хворобу ніг обмежила спілкування.

Ковельський міськрайонний суд звільнив вищевказаних двох депутатів від адміністративної відповідальності у зв’язку із малозначністю вчиненого, обмежившись щодо них усними зауваженнями. На інших чотирьох обранців громади наклали штраф – по 850 гривень кожному із сплатою на користь держави судового збору в сумі 420 гривень 40 копійок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.