«ТриЗуб Дентал»: стоматолог з Волині безкоштовно лікував українських бійців у Маріуполі. ФОТО

«ТриЗуб Дентал»: стоматолог з Волині безкоштовно лікував українських бійців у Маріуполі. ФОТО
У рамках унікального Всеукраїнського волонтерського проєкту «ТриЗуб Дентал» приватний стоматолог Валерій Сергієвич у місті Маріуполь в полку «Азов» тиждень безкоштовно лікував зуби українським воїнам. У складі команди волонтерів-стоматологів шачанин подарувала гарну посмішку близько сотні захисникам України.

Лікарі проєкту «ТриЗуб Дентал» – це волонтери-ентузіасти, що вже шостий рік працюють уздовж лінії розмежування на Сході України, кавалери ордена «Народний Герой України». Повідомляє Район.Медицина.


Нині діють 8 машин надання стоматологічної допомоги військовослужбовцям у районі проведення ООС та ще один надпотужний стаціонарний стоматкабінет, який базується у Карлівці Донецької області. Лікують бійців професійні стоматологи зі всієї України, які по черзі заїжджають на передову та міняються щотижня.


Валерій Сергієвич відгукнувся на запрошення колеги взяти участь у ротації в полку «Азов» та погодився долучитися до проєкту.

Мобільний стоматологічний кабінет – це вантажівка, відповідним чином переобладнана волонтерами «ТриЗуб Дентал». Кабінет повністю обладнаний сучасною технікою та інструментами: є комп’ютерний візіограф, рентгенологічне обладнання, апарати для стерилізації.


Тобто устаткування всередині машини таке, що не всі клініки можуть похвалитися. У такому мобільному автокабінеті пацієнти мають змогу отримати весь спектр стоматологічної допомоги – не лише лікування, а й видалення зубів і навіть протезування. Усі процедури повністю безкоштовні для наших воїнів.


Тут стоматологи надають кваліфіковану допомогу та працюють із відмінними матеріалами та сучасним обладнанням. Технікою, обладнанням й матеріалами бойовим лікарям допомагають різні фірми та члени стоматологічної спільноти: хтось грошима, хтось продукцією, інші – власними руками.


«Ми працювали з восьмої ранку й «до останнього клієнта», Ділили роботу відповідно спеціалізації. В день лікували 10-15 бійців», – каже Валерій Павлович.


Валерій Сергієвич перебуваючи в місті Маріуполь отримав позивний «Сивий». Досвід, який набув під час роботи із колегами, використовує у своїй роботі.

«ТриЗуб Дентал» працюватиме, допоки триває війна.

Наталія НОВІКОВА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«ТриЗуб Дентал»: стоматолог з Волині безкоштовно лікував українських бійців у Маріуполі. ФОТО
23 листопад, 2020, 02:12