Від сьогодні у Луцьку можна безплатно і анонімно перевіритися на ВІЛ та гепатит

Від сьогодні у Луцьку можна безплатно і анонімно перевіритися на ВІЛ та гепатит
20-27 листопада триває Європейський тиждень тестування на вірусні гепатити В і С.

Волинський обласний центр громадського здоров’я також долучився до європейської ініціативи, тож запрошує усіх охочих безплатно та анонімно обстежитися на вірусні гепатити В і С, а також ВІЛ-інфекцію, повідомляє пресслужба центру.

Пройти експрес-тестування можна цього тижня, з понеділка по п’ятницю, в КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №1» (м. Луцьк, вул. Бенделіані, 7) з 10.00 до 13.00.

Процедура тестування – швидка та безболісна. Результат швидкого тесту готовий уже за 15 хвилин: до 5 хвилин – підготовка і забір крові з пальця, 10 хвилин – очікування результату.

Перед тестуванням можна отримати консультацію лікаря щодо ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів В та С.

Чому це важливо?

За даними Центру громадського здоров’я України, близько мільйона українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту С. Ще 60 000 — не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.

Вчасне виявлення вірусів в організмі гарантує найменшу шкоду здоров’ю. Адже що раніше вірус знайдено, то раніше людина потрапляє під медичний нагляд і розпочинає лікування.

Наразі повністю вилікуватися від ВІЛ неможливо. Натомість сучасна антиретровірусна терапія гарантує повноцінне та здорове життя усім людям, що мають ВІЛ.

Гепатиту С можна позбутися повністю за 3 або 6 місяців. Держава закуповує якісні та безпечні ліки, які може отримати кожен хворий на гепатит С. Цього року в Україні є 29 815 курсів для лікування від вірусного гепатиту С. Тобто держава може вилікувати близько 30 000 українців безплатно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Від сьогодні у Луцьку можна безплатно і анонімно перевіритися на ВІЛ та гепатит
23 листопад, 2020, 09:04