Чи потрібні ролети у сучасному світі?*

Чи потрібні ролети у сучасному світі?*
Кожна людина мріє про безпечний та красивий дім. Важливим досягненням у захисті будинків та квартир від злочинців і сонячного світла стали ролети.

Ролети – це різновид жалюзі у вигляді рулону, що накручується на вал. Найвідомішими представниками цих виробів є ролети на вікна день-ніч, що дозволяють регулювати ступінь освітленості у приміщенні та за потреби збільшувати або зменшувати рівень світла. Це дасть можливість створити максимально сприятливі умови для праці та відпочинку.

Основні види ролет



- Захисні, що виконують функцію захисту дверей, вікон та віконниць від злочинців ззовні і всередині.
- Тканинні, що кріпляться на вікна, захищають приміщення від яскравого світла, особисте життя власника, а також виконують декоративну функцію.
- Тканинні сонцезахисні системи знаходяться на піку своєї популярності через величезне різноманіття видів тканин, що підходять для будь-якого інтер’єру. Вони створюються із тканини будь-якого кольору, що не утворює складок і не примхлива у догляді, гармоніюють зі шторами та виглядають дуже акуратно.

Основні переваги тканинних ролет:

- Економлять простір в приміщенні.
- Максимально вишукано доповнюють інтер’єр.
- Гарно виглядають у поєднанні з будь-якими вікнами.
- Вирішують величезний спектр завдань: від декору, до захисту особистого простору.
- Проста і зрозуміла система управління.
- Захист від непотрібного сонячного освітлення.
- Висока тривалість експлуатації.

У будинку, ці вироби можна використовувати в усіх кімнатах починаючи з вітальні і закінчуючи ванною кімнатою, адже якість виробів та можливість використовувати різноманітні стилі, лише сприяють їх поширенню.

Класифікація систем для виготовлення ролет



Існує велика кількість систем, які використовуються при створенні цих виробів та дозволяють використовувати їх із вікнами абсолютно різної форми.

Такі системи поділяються на два типи: відкриті (використання рулонів) та закриті (використання касет).

Закриті поділяються на плоскі і П-подібні.

Стандартно, при виготовленні сонцезахисних систем використовують виключно деталі білого кольору. Залежно від вподобань клієнта можна виготовити механізми, ланцюжок та інші елементи в необхідному кольорі.

Залежно від розміщення ланцюжка управління, ролети поділяються на праві та ліві. Основною рекомендацією є розташування ланцюжка з іншої сторони ручки вікна, аби забезпечити максимальну комфортність.

Відкритими ролетами називаються такі, які мають у своєму складі ролик-циліндр та алюмінієву трубу. На алюмінієву трубу встановлюється механізм підйому з фіксацією та намотується рулон тканини. За потреби їх можна скласти в рулон чи розмотати, після чого закріпити на необхідному рівні.

Згорнена тканина майже непомітна і займає невелику верхню частину вікна. Для забезпечення комфортного користування та естетичного вигляду нижню частину тканини обгортають сталевою балкою.

У вигляді додаткових відкритих елементів даних виробів можуть використовуватися магніти чи жилки, які запобігають звисанню розмотаної тканини.

Закритими ролетами називаються такі, які мають у своєму складі компактний короб, що приховує та намотує тканину і напрямні елементи, що утримують полотно при відкриванні та відкиданні стулки, їм необхідна мала кількість вільного простору, після чого при закріпленні на вікні створюється єдина форма.

Існує 2 види таких виробів (плоскі та П-подібні), які різняться виключно за типом штапика.

В обох варіантах короб майже ідентичний, незначна відмінність лише у десятиміліметровій підкладці, яка наявна у П-подібних системах.

Отже, даний виріб дозволяє потішити своє око, підвищити рівень захисту приміщення від надмірного сонячного світла, а ціна цього товару дозволяє придбати його хоч у кожну кімнату свого будинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.