Авто з США - вигода та можливі спокуси*

Авто з США - вигода та можливі спокуси*
Причиною купівлі автомобіля з-за кордону є головним чином нижча ціна. За підрахунками, економія може досягати навіть 20 - 30 відсотків вартості автомобіля! Однак перед тим, як водії починають масово ввозити машини з США, вони повинні знати кілька речей. Як сам процес імпорту, так і подальша реєстрація автомобіля є більш проблематичними.

Американські машини


Є як мінімум три способи придбати машину зі США. По-перше, водій може особисто поїхати за кордон, шукати модель, яка йому підходить, проводити операції, а потім організувати ввезення автомобіля в країну. Рішення не дуже популярне з кількох причин.

Звичайно, коли покупець особисто їде до США, він отримує можливість побачити машину та перевірити її технічний стан. Однак поїздка пов'язана із надмірно високою вартістю та необхідністю отримання візи. Витрати, пов’язані з поїздкою, можуть бути настільки високими, що вони могли б покрити різницю між ціною американської та європейської версій.

Посередник - зручний спосіб купити автівку з-за океану


Водій може обрати послуги компанії, яка виступає посередником в угоді, наприклад — bexhilltrading.net. Завданням її співробітників буде вибрати автомобіль і привезти його в країну. Такі типи компаній найчастіше шукають машини через людей, які проживають у США або на спеціальних інтернет-аукціонах. Останній і знову один із найбільш часто обраних варіантів — це придбання автомобіля з США, але вже в на місці. Це зручне рішення, оскільки водій може оглянути та перевірити машину, а крім того, йому не потрібно залишати країну.

Податки та збори


Головне питання полягає в тому, скільки насправді коштує привезти автомобіль з-за кордону. Перша і основна вартість — це державний податок. Залежно від кількох факторів, це може становити від 7 до 9 відсотків вартості автомобіля. Плата за доставку до країни становить близько тисячі доларів. Також водій повинен сплатити мито та акцизний збір. Останній залежить від об’єму двигуна.

ПДВ сплачується не з вартості самого автомобіля, а з вартості, збільшеної на суму мита та акцизного збору. Перелік витрат доповнюється змінами, необхідними для реєстрації автомобіля в країні, технічного огляду, збору за утилізацію, перекладу документів, видачі номерів та свідоцтва про реєстрацію. Щоб зробити імпорт із США прибутковим, найкраще імпортувати дорогий, розкішний автомобіль. Причина проста. У його випадку різниця в ціні між Штатами та Україною становить іноді десятки тисяч, тому дорога реєстрація не буде перешкодою.

Одна з проблем стосується самої конструкції автомобіля. Хоча американська версія Mercedes, Volkswagen, Ford або BMW має таку ж назву, як і європейський аналог, вона не повинна мати однакові специфікації. Закордонні машини свідомо «пом’якшують» підвіску, менш захищені від корозії та часто мають інші технічні рішення. Звичайно, виробники намагаються забезпечити максимальну уніфікацію компонентів, але може виявитись, що при виконанні ремонту за межами автосалону у водія виникнуть проблеми із придбанням потрібної запчастини.

Різниця в ціні, навіть десятки тисяч, безумовно, спокуслива. Однак, перш ніж водій вирішить скористатися цією можливістю, йому слід зважити всі за і проти. Перш за все, слід знати, що автомобіль із США вимагає модифікації, його реєстрація займе набагато більше часу, і під час його експлуатації можуть виникнути проблеми із придбанням потрібних запчастин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.