«Коронавірусний» шпиталь у луцькому пологовому зсередини. ФОТО

«Коронавірусний» шпиталь у луцькому пологовому зсередини. ФОТО
Сьогодні, 26 листопада, у Луцьку розпочав свою роботу тимчасовий інфекційний стаціонар для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 у складі КП «Луцька міська клінічна лікарня».

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Шпиталь створили на базі 2-4 поверхів акушерського корпусу Луцького пологового будинку. На першому поверсі корпусу продовжують надавати медичну допомогу вагітним та породіллям, які хворі на COVID-19.

Наразі в експлуатацію ввели 60 перших ліжок з кисневою підтримкою. Загалом для хворих планують забезпечити 214 місць. Тимчасовий інфекційний стаціонар – достатньо забезпечений пульсоксиметрами, там встановлений пересувний рентгенапарат та два переносних апарати УЗД. Станом на сьогодні триває встановлення спірального комп’ютерного томографа і закупівля лабораторного обладнання.

Продовжують роботи з встановлення додаткових кисневих точок. Для цього провели збільшення пропускної здатності магістральних киснепроводів, встановили додаткові сучасні кисневі пункти на четвертому та другому поверхах, ведуть перемови щодо встановлення резервуару рідкого кисню більшого об’єму.

Тут закупили і встановили 50 кисневих концентраторів потужністю 10 літрів на хвилину з можливістю використовувати двом пацієнтами одночасно. Станом на сьогодні завершують роботи зі встановлення кисневих точок на третьому поверсі, загалом їх буде 110.

Зазначають, що першого хворого із COVID-19 у тимчасовому інфекційному стаціонарі готові прийняти вже сьогодні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За оперативність, господарську жилку керівника треба подякувати Духневич Ларисі Петрівні. Хто б ще провів таку колосальну роботу по організації робіт за вкрай стислі терміни? Ніхто.
Відповісти
Це просто не має розуму у того хто таке придумав, щоби відкрити короновірусний шпиталь у пологовому будинку. Тому і звільнився головний лікар пологового. Тепер всі бабки потечуть в паранатальний центр.Все буде ,,майбах,,
Відповісти
Так робили в Італії, Німеччині, Іспанії, Франції. Життя людей дорожче, ніж сама споруда пологового будинку. На щастя, там свідоміші люди за "свідомого". Бачать трохи далі за носка свого чобота. А щодо головного, який звільнився, то нехай собі будує палац на Лазурному березі. Відпочине.
Відповісти
У тих кранах про які ви пишете шпиталі розгортали не у пологових будинках, а у виставкових центрах, на стадіонах і т. д. Безумство розгортати ковідний шпитал у пологовому будинку де народжуться нове життя. І мова не йде про саму споруду.
Відповісти
з якої ти палати медбрат? в Луцьку немає жодного медпрацівника, який би відкрив рота таким гамняним спічем на адресу токарчука.
Відповісти
Робіть шпиталь на стадіоні в Луцьку. Там є всі умови - чисте повітря, голубе небо. Чи на Лесі Українки у виставковій залі художнього фонду. Саме раз.
Відповісти
Боже,який такий спіч?Токарчуку не завадило б уже на пенсію піти.Своє він за стільки років вже зробив,себе показав по повній програмі.Час настав,розплачуватися за те,що творив.
Відповісти
Токарчук бездоганний керівник і лікар від бога, ну а з чим ти на пенсію підеш, велике питання. Щоб звільнитись з головного і з чистою совістю лишитись працювати, то нечасто трапляється. Віджали корпус в пологового - то й сидіть тихенько і не відсвічуйте.
Відповісти
Вельми тебе зачепила доля Токарчука, можеш луснути з жалю. А віджали не під стайню для багатіїв, не під бардак чи стриптиз, а під тимчасову лікарню простому люду. Палиця з Іваховим в неї не ляжуть, а поїдуть рвати зуб в Австрію, а прості люди на випадок хвороби будуть сюди пробиватись.
Відповісти
Сидора нема - красти нікому..
Відповісти