У Луцькраді не знають, кому «спихнути» проблемні будинки

У Луцькраді не знають, кому «спихнути» проблемні будинки
Луцьке підприємство «Луцьктепло» просить депутатів зняти з балансу два комунальні будинки, оскільки їхнє утримання – збиткове.

Клопотання «Луцьктепла» про зняття з балансу приміщення 23 липня розглядала депутатська комісія з питаннь комунального майна.

Приміщення на Соборності, 11а та Червоного Хреста, 16 комунальне підприємство взяло на баланс у кінці 2012 року. Тепер же ж хоче передати їх на баланс виконавчого комітету. Адже приміщення на Соборності, 11а потребує ремонту, а на Червоного хреста, 16 більшість орендарів пільговики і платять за оренду лише 1 гривню в місяць.

«На сьогодні це приміщення нам обходиться у два рази більше, аніж ми з нього отримуємо. Вже у минулому році стояло питання про те, що орендарі не могли там знаходитися, бо приміщення затоплювало. Я неодноразово звертався, аби орендна плата була передана у 100-відсоткому вимірі. На що мені відмовили. Я не бачу іншого варіанту, аби передати його назад», - зазначив директор підприємства Олександр Киричук.

Ремонт даху у приміщенні на проспекті Соборності, 11а обійдеться приблизно 250 тисяч гривень. Зі слів Киричука, дохід від оренди приміщення на Соборності становлять 6,4 тисячі гривень, а видатки – 13,5 тисячі гривень.

Втім, як пояснила начальник управління комунального майна Тетяна Нечипоренко, у виконавчого комітету немає працівників, які б могли би обслуговувати приміщення.

«Обидва приміщення потребують постійного обслуговування. Потрібен сантехнік, електрик. Всього цього персоналу у виконавчого комітету немає. Виходить, що у грудні «Луцьктепло» це приміщення взяло на баланс. А тепер підходить опалювальний сезон, дах потече, нічого не зроблено, і нехай страйкують орендарі під виконкомом. У виконкому немає персоналу, який би його обслуговував», - каже чиновник.

У міській раді свого часу хотіли, аби «Луцьктепло» стало тимчасовим балансоутримувачем будинку, допоки не знайдеться інвестор, який візьме на себе реконструкцію покрівлі приміщення на Соборності та добудову ще одного поверху. Втім, управління архітектури та будівництва таку добудову вважає незаконною.

Зрештою, як зазначили учасники комісії, вони стали заручниками ситуації, адже розуміють обидві сторони конфлікту. Тому прийняли рішення рекомендувати міському голові внести пропозицію про зміни до бюджету про виділення коштів для ремонту даху на Соборності, 11а, а потім підшукати нового балансоутримувача.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотіли прихватизувати.Дубняк Дмитро у ролі зама Луцктепла мав "план".Гроші скінчились, чи Діму вигнали з луцктепла, тіпа цось змінилось і беріть свій хлам назад.Таке враження що члени виконкому не думають наперед, або не бачать явних "схем" коли ім пропонують нелогічне рішення.
Відповісти
Це міська рада "повісила" на Луцьктепло ці два збитвоких приміщення не питаючи чи треба чи згідні чи потягнуть розходи на утримання аварійних бідівель.
Відповісти
занищать приміщення і продадуть за копійки... А ці пільговики, що платять оренду 1 грн.,б чим займаються? Напишіть дуже хочеться знати, чого се їм 1 гривню нараховують орендної плати...
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді не знають, кому «спихнути» проблемні будинки
23 липень, 2013, 17:41