Луцькі депутати проти звіту фонду Ігоря Палиці: «Хай краще розкаже, як працює у парламенті»

Луцькі депутати проти звіту фонду Ігоря Палиці: «Хай краще розкаже, як працює у парламенті»
Луцький міський голова Микола Романюк запропонував заслухати на сесії міськради інформацію про діяльність благодійного фонду нардепа Ігоря Палиці. Депутати ж проти, і кажуть, що доцільніше було б заслухати звіт самого Ігоря Палиці як народного депутата, обраного від Луцька.

Про це стало відомо 23 липня під час засідання депутатської комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Депутатам пропонують на черговій сесії луцької міськради розглянути проект рішення, яким «взяти до відома» інформацію про діяльність «Благодійного фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Перед тим вислухавши цей звіт на сесії.

За словами заступника голови правління фонду Ірини Констанкевич, яка нещодавно стала членом виконкому міськради, ініціатором проекту стала «громада міста разом із фондом».

Мовляв, благодійники хочуть розповісти про те, що вони зробили в місті і як допомогли лучанам.

«Нам важливо почути думки депутатів-мажоритарників у міськраді і те, які проблеми є в їхніх округах», - додала Констанкевич.

Утім, голова «регламентної» комісії депутат Андрій Калахан зауважив, що законодавство не передбачає заслуховування інформації про діяльність благодійних фондів та організацій на сесіях органів самоврядування.

Він переконаний, що цю інформацію можна розмістити у ЗМІ або ж відзвітуватися перед громадою в іншій формі.

Також Андрій Калахан зазначив, що громада не може ініціювати розгляд питання на сесії, тож попрохав у секретаріату розповісти, хто ж був «проектантом». У відповідь почув: міський голова.

«Я відповідь зрозумів», - зазначив Калахан.

«Міський голова хоче зробити прецедент», - висловив свою думку депутат.

Так, з його слів, у місті зареєстровано 198 благодійних фондів та організацій і не зрозуміло, чому на сесії хочуть почути інформацію саме про цей фонд.

«Решта 197 або трішки менше може прийти і заявити, що ми хочемо теж розповісти про свою діяльність», - мотивував Андрій Калахан.

«Я не заперечую щодо благодійності, але сам підхід мені ввижається дещо маніпулятивним», - додав обранець громади.

Своєю чергою, Ірина Констанкевич зауважила, що не треба намагатися перевести обговорення питання із благодійної площини в політичну.

«Фонд не є політичною організацією і займається зовсім іншою діяльністю», - додала вона.

На думку ж депутата Волиньради Святослава Боруцького, питання хочуть внести у порядок денний сесії через той факт, що засновником фонду є нардеп Ігор Палиця, який «відзначився» у сумній статистиці як один з найбільших прогульників у Верховній Раді.

«Таким чином вирішилося питання про те, як звітується, як працює народний депутат. Немає питань. Є депутатська робота, хай звітує. Є фонд, до вас зверталися громадяни, а ви прийшли на сесію міської ради. Нащо ж робити з когось дурня?», - зауважив Святослав Боруцький.

Його підтримав й Андрій Калахан зауваживши, що на сесії міськради було б доцільніше послухати звіт про діяльність Ігоря Палиці як нардепа, обраного до ВР у Луцьку.

Мовляв, нехай розповість скільки саме коштів виділили на соціально-економічний розвиток міста, чи вирішується проблема проходження коштів через держказначейство завдяки його втручанню та інші дотичні теми.

Натомість, благодійність – це все ж таки приватна справа і про неї на сесії міськради говорити не варто.

Інакше вважав депутат Богдан Шиба, який зазначив, що законних заперечень щодо того, щоб інформація на сесії не прозвучала, немає. «Зробив якусь роботу, має про що сказати», - додав він.

Врешті, Андрій Калахан запропонував взагалі зняти питання з порядку денного, утім, для такого рішення забракло голосів членів комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Палиця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 48
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сами ничего для Луцка не сделали еще и жорошего человека обидели
Відповісти
страну сруін?дєті сруін уже і так правят.."падпріємєц"..
Відповісти
Два кадри-доходяги Калахан і Боруцький є всі луцькі депутати? Ви ж самі написали, що більшості не набрали. Виходить тільки 2 депутата проти звіту фонду? Тоді так і пишіть. Вони ж тільки й кричать, а що конкретно лучанам зробили. Депутати міськради, які на скандалах собі роблять карєру
Відповісти
ЗА ПАЛИЦЮ говорять його діла,невже не доходить??????Як завжди,хто робить гарні вчинки-в того каміння летить....Ті,що кричать...Ви можете з СВОЄЇ КИШЕНІ для Луцька щось зробити???????????
Відповісти
Пусть Боруцкий раскажет что для лучан сделал их представитель Свободы Вітів
Відповісти
треба крєпкіх гаспалдарників.як раніше...щоб рішали.рішали.рішали..а ти на прохідну на них робити за їду,або купувати щось чи обовязкові послуги з рентабільністю -200%.шо там паритись!дайош європейській савєтскій аюз..ізраїль підтримає.масква тоже.
Відповісти
100%. - Бидло любить тих, хто їх "імєєт".
Відповісти
Полностью согласен с Калаханом. То что Романюк - человек Палицы это всем известно. То что он лоббирует его интересы - это также не секрет. Но смысла выступать в гор.совете благотворительным фондам не вижу вообще. Правильно говорят: давайте тогда все 200 фондов будут выступать и все. Это выглядит как тупо самопиар Палицы, мол посмотрите какой я сильный скрипач (как сделал много).
Благотворительность - это личное дело каждого человека. И афишировать и пиариться за ее счет совсем не этично. Настоящие "благодійники" те, о ком люди сами говорить начинают, а не с подачи благотворительных фондов, СМИ и тем более органов местного самоуправления. ИМХО
Відповісти
Правильно зробили що не дають пропіаритись Констанкевич з підпаличниками.Ні для кого не секрет що Романюк і Палиця "дітки" одного "татка"-Коломойського.Вони навіть у туалет без його відома сходити не можуть:)І Констанкевич (працює у фонді "Новий Луцьк) в прямому розумінні цього слова "їсть" з руки Палиці.От і хоче рванути одне місце перед своїм босом.А Романюк вже давно втратив повагу не тільки людей,а й навіть своїх же працівників.Міськрадою керують усі,крім нього.Це перший мер-"Весільний генерал" Луцька за усю його історію:)Молодец Калахан,хай краще Палиця людям розкаже як з коханкою відпочиває у Швейцарії під час сесій Верховної Ради...
Відповісти
Як же ж Палиця на щура схожий.Йому б у кіно зніматися:)
Відповісти
Ігор Петрович хороша людина! Хтось піариться у Верховній Раді, а він заробляє гроші і робить гарні справи для Лучан. Всі ми не безгрішні, але якби кожен хоч на десяту частину зробив те, що він-Луцьк був би найкомфортнішим і найзабезпеченішим містом!
Відповісти
згідний
Відповісти
що при юлі під крилом коломойского брав участь в аферех по паливо-мастильних матеріалах що зараз..коли вона сіла він пішов..для вас то бізнес..Африка..таємниче слово "підприємець" заворажує "інтелігенцію помойки"..
Відповісти
Шановний знаючий!А звідки цей благодійник гроші бере багато років,якщо за Конституцією України він не може займатися ЖОЖНИМ бізнесом??????????Його зарплатня 17 240 грн(депутатська).А він розкидається мільйонами.Де він їх бере,може ви нам напишете.Якби не депутатство і недоторканість генпрокуратура давно би вже його посадила.Подивіться нещодавний коментар генпрокурора Пшонки.Палиця злодій,обкрадає з Коломойським рідну державу.А вам кідає огризки зі свого столу,щоб мовчали та дупу йому лизали...
Відповісти
А чому ніхто своє правдиве імя не напише під коментарем - герої тіки язиком молоти!?
Відповісти
А ти чому своє не пишеш?Я написала,і що?Ти такий самий Юра,як я Катерина:)
Відповісти
200 фондів у міськраді виступити не зможуть, бо їм просто нічого розказати про свою дблагодійну діяльність - її нема.
Відповісти
Луцькі свободівці типу Калахана та Боруцького нікчемні у своєму прагнені "відкрити очі громаді на правду"...?!?! Питання, чому ж вони, як представники на тих виборах від своєї ВО не виставили якусь гідну кандидатуру... Відповідь: бо теж "похлєбалі" із коритця Палиці... По-друге, а що зробив такого для Луцької громади Калахан (коли востаннє зустрічався із виборцями Львівської і доповідав що ж він як їх представник робе)... Так само і Боруцький!! Палиця, звісно, це велика ганьба луцької громади, яка продалася.... Але ці "свободівці" вже теж загралися і набридли....
Відповісти
по цьому окрузі виставляла кандидата "Батьківщина", а "Свобода" не мала права...хоча, ви можете пригадати, як завзято Вітів боровся за те, щоб отримати в квоту саме луцький округ на парламентських виборах...
Відповісти
Ігор Палиця....Хитрий Єврейчик. Перед виборами - завжди був на перших сторінках газет, вітав усіх із Днем Рибалки, з Днем Медика, із Святом Пасхи, Перемоги, Трійці, активно фінансував ФК Волинь, обіцяв будувати Стадіон для клубу, зустрічався із виборцями. Вибори пройшли. І де тепер Ігор Палиця? Забив болт на ФК ВОлинь, зник із шпальт газет, не зустрічається із виборцями. Іншими словами, він розвів виборців своїми дешевими вчинками (які він мусив би робити само собою, не використовуючи їх як політресурс у своїй кампанії) і зник..можливо у Швейцарію....Від простих людей - він свого добився - розвів як ЛОХів, забрав голоса.
Коли наш люд перестане вестися на дешеві спортмайданчики, реконструкцію ЦУМів, котельні у 9 - т иповерхівках, і нарешті зрозуміють що безкоштовний сир тільки в мишоловці, і що потім, після виборів він все рівно потрачені гроші на виборах - почне відбивати, і буде відбивати їх за наш з вами рахунок.
Відповісти
А чому Сороса не запросити, чи ще когось? На сьогодні маємо факт - Палиця та його сім'я резиденти, тобто громадяни Швейцарії. Його статус на сьогодні - колонізатор України та Луцька зокрема, а ми всі - його раби... Нічого особистого - це всього навсього бізнес.
Відповісти
Палиця хоч і краде, зате ділиться з народом
Відповісти
І якою сумою він з тобою поділився?
Відповісти
500 грн кожному іуді.
Відповісти
Якби він чесно платив податки від свого бізнесу, благодійні фонди були б не потрібні.
Відповісти
читаєш і диву даєшся. невже це спавді людскі думки. нема і не буде майбутнього у цій державі.
Відповісти
...а потім знову в нього краде! Скільки можна тішитися подачками???
Відповісти
От сиджу чекаю, коли зі мною поділиться.

За яким принципом обирається об"єкт "благодіянь"?
Я - за те, щоб лучани мали достойну роботу і гідну оплату, гарну пенсію, дешеві ліки та розумні тарифи за комунальні послуги. Тоді не треба буде благодійників.
Хотіла б також, щоб всі лучани отримали повністю всі свої "радянські" заощадження, ніж випрошувати в Палиць на лікування та пральні машинки.
Відповісти
Хто ділиться зараз.
Відповісти
ділиться..пургу в очі там на рекламу дядечка більше йде та на адмінвитрати фонду чим на благодійність..королєвска -2..всі башляють за їхні монополії,а потім кістку кинути..гризіть і віруйте..
Відповісти
Палиця - це ваш земляк, яким ви повинні гордитися. Народ, ви ж все рівно будете не задоволенні, бо така вже історично склалася ментальність українців, зокрема волинян і поліщуків.
Відповісти
Ото ж бо і воно: що полішуки навибирали: в Ковлє "патріота Волині" гендляра - галичанина Івахіва, луцькі полішуки: гендляра - жида громадянина нейтральної Швейцарії Палицю. Нічого не зробиш, своїх мізків в полішуків, або немає, або їх жаба давить, хай жид, аби ни свий.
Відповісти
а чому ж тоді ніхто з інших крутих луцько-волинських хлопців не зробить спробу благодійництва? допоможіть тим, хто потребує, а тоді кажіть щось у відповідь! ви, народні обранці, забуваєте про народ, як тільки приходите о влади. Поділіться своєю депутатською зарплатнею з багатодітними, з безробітними, з неповносправними - але ж ні, усі лише на папері дуже діяльні!
Відповісти
А звідки Вам відомо, що не займаються вони благодійництвом? Благодійництво повинно бути не показушним, а буденною справою кожного. Не важливо, скільки ти дав. Головне, що для тебе це буденна річ.
Крім того, благодійництвом є волонтерська справа.
Один піариться, другі вважають добрі справи буденною річчю...
Відповісти
Дмитро правий на 101%. Жид э жид, а вчинки і поведінка Палиці - це типове жидівство і лихварство.
Відповісти
Такі як Палиця роздаючи грошові подачки перед виборами знищують як націю українців.Підіть в Германії людям запропонуйте гроші за те щоб вас вибрали в парламент.Завтра станете антигероем усієї нації.І на ваш портрет будуть плювати усі.Бо вони НАЦІЯ.А ті що беруть у Палиці свої Іудини 200 гривень хіба то нація???Купа гімнюків що думає: "Якщо я не візьму -інші візьмуть".Інші не візьмуть,бо поважають себе,бо це справжні УКРАЇНЦІ.Правильно Юля Мазур написала,Палиця вор.А ті хто тут за нього поясніть де він бере гроші на благодійність,якщо навіть він сам журналістам 5 каналу цього пояснити не зміг:)))
Відповісти
Підтримую кожне слово!Може колись ми пересаджаємо усіх крадіїв-Палиць і станемо справжньою нацією.
Відповісти
Згідний з вами на всі 100%.
Відповісти
переключіться, шановні, на іншого волинянина-депутата, мільярдера Єремєєва: http://4vlada.com/volin/28096
Відповісти
переключайтесь.пізнавайте "підприємців" разом.система одна-авєтскій бізнес...тайні знання..неважливо чи то з сім"Ї начальників луцька чи з села та катін.смисл один і той же..ми башляєм їм за воздух а вони чудотворці благодійники..
Відповісти
Голові міста: «Дивіться, не творіть милостині вашої перед людьми з тим, щоб вони бачили Вас: інакше не буде Вам нагороди від Отця вашого Небесного. Коли твориш милостиню, не труби перед собою, як це роблять лицеміри в синагогах і на вулиці, щоб прославляли їх люди. Істинно кажу вам: вони вже отримують нагороду свою» (Євангеліє від Матвія 6:1).

В часи Христа фарисеї намагались показати свою благодійність, аби притягнути до себе увагу і прославитись своєю святістю. Ісус Христос висміював цю показуху, пояснюючи тим, що Господь не приймає такого служіння, і що брехливі похвали і загальний подив, якого вони так хотіли, будуть їхньою єдиною нагородою. Фарисейство і нині править бал.
Відповісти
"Луцький міський голова Микола Романюк запропонував заслухати на сесії міськради інформацію про діяльність благодійного фонду нардепа Ігоря Палиці".
Хвіст керує лисицею. Лисиця - палиця, а Романюк - хвіст. Піддається на провокації жидомасонів.
Відповісти
Молодці свободівці,посавили на місце забурівших "благодійників".А цей "хороший"чоловік хай від людей не ховається,а навпаки йде до них на живе спілкування,він же ш народний обранець ,хоча тепер багато лучан зрозуміло- хто такий хлопець-олігарх Палиця.
Відповісти
Де і коли Паліця, як нардеп, приймає виборців свого округу?
Відповісти
от читаю я ваші всі коментарі і думаю якого "класного" ви всі тут так роспираєтесь? одні за який супер-Палиця хороший і щедрий інші проти а суть то не в цьому.
Суть в тому що кожен кандидат в депутати робить все що б такі прості люди як ви проголосували за нього і що б він став депутатом і отримав недоторканість - це перше.
Друге - вас і так вони(депутати) використовують і використовуватимуть - тому що можуть! а те що ви там кажете "О він там потім на нас гроші заробляє чи ще щось в цьому роді" то я вам кажу класну штука на вас всі заробляють(навіть якщо ви такий класний(класна) але вас будуть і далі "доїти").
Третє - от там хтось казав що Палиця напевно в Швейцарі чи ще десь,і в мене тут питання, а яка різниця де він і що він робить?ви(лучани) його ж самі вибрали і ось він все робить на користь Луцька і як його благодійний фонд теж все робить. Все рівно якщо всі "кажуть о який ЦУМ але ж якби не отримував би Палиця гроші за оренду і так далі від Цуму і спочатку не прорахував би все - він би не робив би реконструкцію.

І останнє, мені дуже шкода,що вам вони так замилюють очі своїми компромативними заявами і "діяльністю" але всі наші депутати мають кошти які появились "з неба" і якби їх би не мали не були б вони депутатами,мерам,губернаторами,президентами. Тому поки народ не зрозуміє,від студента до пенсіонера, що можна стати депутатом дійсно по вчинкам а не через хабар чи просто навіть хорошим працівником чи підприємцем,то тоді зміниться СВІДОМІСТЬ а до цього ще дуже дуже довго))
тому нийте далі,обговорюйте далі те що по великому рахунку нічого не змінить тому що мої улюблені маси(всі "патріоти,націоналісти,жителі,комуністи,люди) можуть тільки нити а ось змінити всі бояться через різні фактори нашої чудової Держави,яка плюс в перспективі скоро зникне через нашу бездіяльність.
Відповісти
через те обговорення багато хто на те все по іншому гляне..все вірно ти пишеш..але молодим та старим якось треба одержувати інформацію про те що робиться не тільки з тв.яке і є тих олігархів..то добре що ти дотого даввно дійшов-а кому ліньки,кого батькі навчили голову невисовувати.або пофігізму.хто вірить в брєд сотої "перестройки"..а так хоч частина зрозуміє рано чи пізно що вони отими своїми голосами поки щось можуть змінити хоч раз в 5 років..а якщо відкінути політкоректність-пофігізм та тупість ,це продукують укр.змі і керівництво держави.так легше рішати питання.проблема не в тому що нема бетмена..проблема втому що совок рулить..
Відповісти
гарно сказано про бетмена і про совок,дійсно гарно. Шкода правда що все про що тут говориться так і не зміниться а залишиться як воно зараз є..
Відповісти
Хохлуї люблять панські подачки
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати проти звіту фонду Ігоря Палиці: «Хай краще розкаже, як працює у парламенті»
24 липень, 2013, 09:07