Що кажуть учні та вчителі з Луцька про обов'язкове ЗНО з математики. ВІДЕО

Що кажуть учні та вчителі з Луцька про обов'язкове ЗНО з математики. ВІДЕО
Наступного року математика буде обов’язковим іспитом зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це розповіла під час онлайн-конференції директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, - повідомляє Суспільне.

З 5 лютого 2021-го року розпочнеться реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Випускники шкіл матимуть змогу здати тести з чотирьох предметів.

"Є математика двох форматів: стандартна на 150 хвилин, яку будуть виконувати всі без винятку і друга на 210 хвилин, профільний рівень, вона більша на шість завдань, їх виконуватимуть ті, хто обере математику для вступу", - розповіла Лариса Середяк.

У школі №27 школярі вже готуються до зовнішнього незалежного оцінювання з математики.


У ЗНО 2021 додається дванадцятий предмет, каже Алла Корнейко, керівниця центру моніторингових досліджень Волині: "ми звикли, що в нас укр.мова та література є одним обов'язковим предметом для ЗНО і ДПА. Нині матимемо чисто українську мову. Це буде окремий тест української мови, який буде менший за обсягом, менш тривалим за часом виконання".

З 5 січня розпочнеться реєстрація на пробне ЗНО, яке відбуватиметься 10 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прочитавши цю статтю, не можу не прокоментувати. Я зараз навчаюсь у 8 класі, мрію в майбутньому своє життя повязати з мндициною. Навіщо мені в майбутньому здавати математику , як один з основних іспитів. Я цей предмет мало розумію, мушу весь свій вільний час приділяти цьому предмету або це як заняття з репетитором твк і самостійно шукати в ютубі. Я не маю вільного часу, щоб достатньо приділити тим предметам, які мені вкрай необхідні будуть,Це не тільки обурює мене, але і багатьох моїх однокласників. Це великі фінавсові затрати моєї сім1ї так і затрати мого вільного часу, якого я могла б приділити спорт.Крім того це психологічно важко. Хотілось, щоб при Міністерстві освіти переглянули в майбутньому перелік обовяз*ових предметів на ЗНО і дійсно врахували думку майбутніх випускників.Математика одна з дуже важких предметів і не всім вона потрібна в майбутній професії.
Відповісти
Це божевілля! Кажу як людина, яка вже здобула ступінь магістра без вашої математики. Ви хочете, щоб у вас був не 31% тих, хто не склав, а 50%? Так це незабаром буде! Бо ви демотивуєте людей тим, що вигадуєте для ЗНО особливі формати, умови та межі! Ви знаєте, який зараз рівень безробіття? Так він буде ще вищим, ніж є зараз, бо половина не здобуде ніякої освіти! Розумієте зв'язок? Логічно пояснюю? Гуманітарії вміють мислити логічно! Дехто навіть кандидатські дисертації вже пише (без математики!).
Третина учнів не спромоглася скласти іспит із математики, а це хто? Кому була потрібна математика для вступу у вищі навчальні заклади. А тепер помножте цю кількість на ту групу людей, яку ви змусите складати іспити з математики в обов'язковому порядку! Це вийде набагато більше, ніж ви собі думаєте!
Якщо держава втопає від незнання математики, то не треба кусати всіх відразу. Це ж ваші особисті проблеми та драми, а не тих, кому ця вища математика ніяк не знадобиться для роботи за фахом.
Відповісти