Абразивний порошок для очищення різних поверхонь від виробника*

Абразивний порошок для очищення різних поверхонь від виробника*
Активно використовувати конструкції з металу в будівництві стали в кінці дев'ятнадцятого століття. Для обробки металевих поверхонь, зокрема, видалення декоративних і антикорозійних покриттів став потрібен ефективний засіб. Ним став піскострумний порошок – його заряджали в пневматичний апарат, який викидав дрібні частинки на високій швидкості. Порошок потрапляв на поверхню і збивав покриття. Технологія виявилася дуже ефективною і продовжує використовуватися в наш час. На такий абразив для пескоструя цена залишається дуже вигідною, особливо при купівлі напряму у виробника. Крім металу, абразивний порошок підходить для обробки і інших поверхонь, наприклад, скла.

Які види піску підходять на роль абразиву?


На момент появи технології для струменевої обробки використовували кварцовий пісок. В даний час застосовуються інші, більш ефективні робочі матеріали. Йдеться про корунд, нікельшлаках і т.д. Також важливо помітити, що багато країн відмовляються, і навіть забороняють, використовувати звичайний пісок для очищення металу. Пояснюється це шкідливістю пилу, утворювати в процесі роботи. Її накопичення в легенях здатне привести до летального результату.

Популярні сучасні абразивні порошки:


Нікельшлак. Виготовляється з відходів нікелю. В ціні не сильно відрізняється від піску, маючи при цьому більшою твердістю і міцністю.
Гранатовий пісок. Характеризується підвищеною твердістю. Має високу ціну, через що застосовується тільки в різці металевих конструкцій.
Корунд. Вважається самим твердим абразивним порошком. Виготовляється з оксиду алюмінію. Підходить для обробки практично будь-яких поверхонь.

Як вибрати витратний матеріал?


Вибір робочого матеріалу залежить від цілей і типу поверхні. Для чищення старих металевих ємностей купувати дорогі порошки нерозумно. З іншого боку – простий пісок не підійде для декоративної обробки.

Критерії вибору:


міцність покриття – пісок з недостатньою твердістю не впорається із занадто міцними матеріалами;
матеріал бази – тут також важливий баланс, занадто тверді абразиви здатні пошкодити конструкцію, а м'які – не впораються із завданням;
ефект – пісок з фракцією використовується для грубої обробки, з дрібної – для більш делікатною.
Поставляється абразив в мішках масою від 25 кілограм. Чим більше партія, тим дешевше обійдеться кожен кілограм абразивного матеріалу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Абразивний порошок для очищення різних поверхонь від виробника*
21 листопад, 2020, 10:45