Як заправити подвійну голку в машинку*

Як заправити подвійну голку в машинку*
Більшість виробників не додають подвійну голку в стандартний комплект швейних машин. Це додаткова опція, яка не входить до комплекту. Проте, досить багато швачок користуються нею, так як вона суттєво розширює функціональність машинки. Недосвідчені швачки досить обережно ставляться до необхідності самостійної заправки такої голки в машинку. Однак особливих технічних складнощів тут немає.
Щоб добре зрозуміти пристрій подвійної голки, розглянемо всі питання, що стосуються особливостей її роботи. Це допоможе зрозуміти принцип дії і зробити заміну максимально швидко і якісно.

З якою метою використовується подвійна голка


Основна "фішка" такої голки полягає в формуванні рівною і акуратною подвійний обробної строчки. Подібні шви можна побачити на більшості джинс. Без нього не обходиться робота з рукавами і коміром чоловічих сорочок. В цілому подвійну голку застосовують в наступних робочих процесах:

обробка складок і защипами по краях;
пришивання тасьми;
формування збірок, в яких є гумка;
з'єднання шматків;
робота з трикотажем;
декоративне оформлення.

Особливих відмінностей від стандартних машинних голок немає. Верхня частина являє собою колбу, яка необхідна для надійного кріплення в голкотримач. Її форма - циліндрична. Одна зі сторін сплющена. Ця колба з'єднана з пластмасовим блоком, який утримує дві голки, розміщені паралельно один одному.
Блок влаштований таким чином, що голки можна розміщувати на різній дистанції один від одного. За рахунок цього є можливість вибору типу необхідної рядки. Обидві голки мають два жолобка, функції яких - захист нитки від перетирання і формування петлі. Ознайомитися з асортиментом і параметрами таких голок можна за посиланням https://soliy.com.ua/collection/igly

Види подвійних голок


У більшості випадків відмінності даних голок полягають в різній відстані між закріпленими в блоці голками. Це можуть бути значення від 1,6 мм до 3 мм. У процесі формування рядку з фронтальної сторони виходить гарний рівний шов, що виглядає як дві паралельні прямі, а з вивороту як зигзаг.

Бувають і голки з кроком 4-6 мм. Вони застосовуються виключно для прямолінійної строчки. Також голки можуть відрізнятися в залежності від матеріалу, для якого вони в основному будуть застосовуватися:

джинс, тканину для костюмів, шерсть - потовщені голки з загостреними кінчиками;
трикотаж - голка з заокругленим кінцем;
матеріал з включеннями металізованих ниток - укрупненное вушко.

Як правильно заправляти подвійну голку


Такі голки встановлюються тільки на моделі, призначені для формування рядки типу "зигзаг". Наприклад, на деяких машинах для закріплення голки передбачено лише невеликий круглий отвір, через що установка подвійний голки просто неможлива.
У окремих моделей голкова пластина має спеціальну щілину, що дозволяє голці рухатися у вигляді зигзага. Тому при установці необхідно точно і акуратно центрувати голку. В іншому випадку при зміщенні вона зіткнеться з пластиною, що може привести до пошкодження човника.
В інструкціях до сучасних моделей від відомих виробників, наприклад Brother або Janome, часто вказується можливість установки подвійний голки. Як правило, вони оснащуються двома котушковими стійками і спареними пристроями для заведення і напрямки ниток.
Процедура заправки
Процес складається з двох частин. Щоб заправити нитку, варто ще раз переконатися в тому, що машинка підтримує шиття подвійною голкою і обладнана котушками, направітелямі і вдевателямі.
Заправляємо нижню нитку
В цілому процедура заправки нижньої нитки схожа з такими ж маніпуляціями для універсальної голки. Важливий нюанс тут полягає в товщині нитки, яка повинна бути на розмір менше, ніж у нитки зверху. Також слід враховувати, що рядок "зигзаг" буде створюватися з вивороту двома нитками зверху, тому її натяжку слід трохи послабити.
Заправляємо верхню нитку
Слід звернути увагу, що машинка може як оснащуватися двома власниками відразу, так і одним, але мати другий в комплекті. Заправка проходить в два етапи.
Встановлюємо котушки таким чином, щоб нитки розкручувалися в протилежні один від одного сторони - ліву і праву.
Одночасно густо заводимо дві нитки в утримувачі і направітель (але перед заведення в вушка голок вони повинні бути спрямовані в різні боки; одна нитка заправляється зліва в одну голку, друга - праворуч в іншу).
Якщо конструкція машинки не включає спарені нітеводітелі, то нитка зліва проводиться через нижній нітеводітель, а друга йде поруч і проводиться в вушко правого голки.
Як правильно користуватися подвійний голкою після заправки
Відразу після проведення всіх "заправних" маніпуляцій потрібно взяти відріз тканини і зробити кілька пробних рядків. При цьому важливо дотримуватися ряду простих правил.
Підкласти матеріал під лапку, проколоти голкою тканину.Вивести за лапку закінчення ниток, приблизно на 7-9 см.Робочу частину тканини розмістити в лівій частині від голки, щоб припуски були праворуч.Стежити за натягом ниток.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.