9 фактів про мережу 4G, про які ви напевно не знали*

9 фактів про мережу 4G, про які ви напевно не знали*
Мережа 4G набагато цікавіша, ніж може здатися на перший погляд. Багато хто звик вимірювати її в швидкості Інтернету та частотах, на яких вона працює, ділити її на мобільних операторів і зони покриття, шукати в характеристиках пристроїв. Але ж цим справа не закінчується і фактів про неї можна знайти чимало. Цікаво? Читайте далі.

Комплекти для підключення бездротового 4G Інтернету Ви можете переглянути за посиланням.

Факт №1

Електромагнітне поле, яке виникає навколо джерела сигналу 4G, базової станції, значно менше, ніж біля мікрохвильової печі.

Навколо випромінювання від базових станцій ходить багато міфів, але тим не менше всі вони помилкові. Навколо стільникових веж НЕ мутують рослини і комахи, які не випадає шерсть у тварин, немає шкоди для здоров'я людини. Випромінювання від базової станції в кілька разів нижче, ніж від тієї ж мікрохвильовки.

Факт №2

Мобільний Інтернет з високою швидкістю доступний навіть на найвищій точці нашої планети - вершині гори Еверест, висота якої 8848 метрів над рівнем моря.

На вершині Евересту встановлено 9 стільникових веж. Таку роботу провів непальський оператор мобільної мережі Ncell. 4 з 9 базових станцій працюють на сонячній енергії і мають запасні акумуляторні батареї на випадок, якщо відбудеться збій.

Факт №3

На Місяці буде мобільний Інтернет 4G.
Компанія Nokia, а точніше її дочірня компанія Bell Labs, взялася за розробку проекту по розгортанню мережі 4-го покоління на природному супутнику Землі на замовлення NASA і в рамках програми освоєння Місяця. За допомогою мобільного Інтернету планується здійснювати зв'язок між місячними базами, місяцеходами і іншими об'єктами інфраструктури на поверхні. Вже зараз розробляються нові базові станції, які будуть набагато менше земних і з більш високою енергоефективністю. Розмір вишок особливо важливий через складність транспортування їх на космічних станціях. Зв'язок планується налагодити не на всій поверхні, а тільки на деякій її частині. Установку системи на місці планується здійснити до кінця 2022 року.

Факт №4

На зорі поширення 4G було багато критики, так як вважалося, що використання зв'язку цього покоління сильно розряджає батарею.

Багато користувачів дійсно були стривожені витратою батареї. Говорилося про те, що пристрої повинні оснащуватися більш потужними акумуляторами, а значить і бути більше за розміром. Зараз така критика здається навіть смішний, особливо якщо згадати телефони з 90-х.

Факт №5

Різниця в швидкості 3G і 4G така, що з четвертим поколінням скачуванні файлів відбувається в 10 разів швидше.

Мало хто замислювався, наскільки відрізняється швидкість Інтернет між 3-м і 4-м поколіннями мобільного зв'язку, адже обидва варіанти здаються досить швидкими. Але 4G значно випереджає 3G по швидкості, адже з її допомогою завантажити фото в соціальну мережу можна за секунду, користувач практично не помічає очікування.

Факт №6

Перевантаження космонавтів і 4G мають дещо спільне.
Якщо говорити про мобільної мережі четвертого покоління, то її прийнято позначати як 4G. Але буква G також використовується в фізиці для позначення перевантажень і вказується в відомих ще зі школи одиницях прискорення вільного падіння. Пам'ятайте досвід Галілея на Пізанської вежі? Запитайте до чого тут космонавти? Справа в тому, що при вході космічного корабля "Союз" в атмосферу космонавти відчувають почуття перевантаження рівне 4G.

Факт №7

4G є не тільки на поверхні Землі, а й під нею.

Всі звикли вважати, що мобільна мережа розгортається в небі над землею. Але є і таке місце, де вийти в Інтернет через зв'язок 4-го покоління можна на досить великій глибині. Це один з рудників в Канаді. Роботи все ще тривають, адже планується налагодити доступ на 3-х кілометровій глибині.
Факт №8
4G може дати швидкість вище 300 Мбіт / с.

Якщо говорити про пристрої, які підтримують роботу з 4-м поколінням зв'язку 6 категорії і вище, то вони можуть використовувати агрегацію каналів. Наприклад, смартфон ловить сигнал від 3-х вишок на частотах 900, 1800 і 2600 МГц і може використовувати одночасно ці 3 канали, підсумовуючи швидкість передачі даних.

Факт №9

Перехід з 3G на 4G добре впливає на екологію.

Чому так? Вся справа в швидкості роботи, адже чим вище швидкість передачі даних, тим менше розряджається акумулятор і тим рідше потрібно заряджати пристрій, а значить витрачається менше електроенергії з мережі. Робота теплоелектростанцій вимагає величезних обсягів споживання різних ресурсів і чим менше ми використовуємо її кінцевий продукт, тим краще для навколишнього середовища.
Мережі 4G - це мережі з великим потенціалом і можливостями, які все ще належить розкрити. Незабаром на підході мережі 5-го покоління, а й вони, з їх божевільною швидкістю передачі даних, не зможуть повністю замінити 4-е. І це ще один незаперечний факт.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.