На Волині хочуть покарати псевдоклініки

На Волині хочуть покарати псевдоклініки
У Волинській області застосовуватимуть санкції до медичних установ, які приписують собі статус клініки, але не підпадають під критерії такого закладу.

Про це під час прес-конференції 24 липня повідомив голова Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Гупало.

«Заклад, який надає медичні послуги, повинен відповідати жорстким критеріям, якщо на вивісці значиться, що це клініка», ‒ заявив він.

Гупало пояснив, що така велика кількість медичних закладів зі статусом клініки в межах чинного законодавства існувати не може.

«Відповідно до нормативних документів називатися клініками можуть лише ті установи, які підпорядковуються медичним науково-дослідницьким закладам», ‒ пояснив посадовець.

Варто зазначити, що таких в Україні є всього 26. За словами Віктора Гупала, дуже мало приватних медичних установ на Волині мають приписку до них.

«Якщо сьогодні у наших приватних медичних закладів такої приписки і відповідної науково-дослідної бази немає, то слово «клініка» з вивіски треба прибрати», ‒ резюмував він.

Волинське відділення Антимонопольного комітету буде надавати рекомендації усунути невідповідність статусу. Злісним порушникам Віктор Гупало пригрозив штрафами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому б не дати назви й адреси цих псевдоклінік, щоб люди їх десятою стороною обходили?
Відповісти