В Олиці відкрили нову амбулаторію за 15 мільйонів гривень. ФОТО

В Олиці відкрили нову амбулаторію за 15 мільйонів гривень. ФОТО
Нещодавно завершилися будівельні роботи після реконструкції в Олицькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Про це повідомляє управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської ОДА.

Реконструкція медзакладу відбувалась в рамках проєкту Світового банку (Міжнародний банк реконструкції та розвитку) «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» за кошти субвенції на реформування регіональних систем охорони здоров’я.

Вартість робіт склала 15 млн 374 917 тис. грн, з яких у поточному році освоїли близько 6-ти млн грн.

Як зауважив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, це сучасний великий медзаклад, що виглядає наче поліклініка. Й не дивно, бо, хоча це й реконструкція, до існуючого приміщення прибудували корпус, тож загальна площа амбулаторії становить 460 кв.м. Працює в амбулаторії 3 сімейних лікаря, які обслуговують близько 8 тис. населення з 8 прилеглих сіл.

Тут є окремий вхід до кабінету «здорової дитини», де розміщений кабінет педіатра та кабінет щеплень. Як відзначила сімейний лікар амбулаторії, окремий вхід для здорових діток виправдав себе на всі сто, особливо зараз у період пандемії.

Також в закладі первинки є денний стаціонар, лабораторія, що має змогу робити широкий спектр базових аналізів, фізіотерапевтичний, процедурний, стоматологічний кабінети, а також кабінети для 6-ти сімейних лікарів.

Олицька амбулаторія одна із 32, роботи на яких проводились в рамках проєкту Світового банку. Загалом нині вже 25 амбулаторій здані в експлуатацію, ще на 7-х роботи на стадії завершення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.