У місті на Волині побував відомий письменник

У місті на Волині побував відомий письменник
Відомий український журналіст і письменник Мирослав Дочинець під час зустрічі в Ківерцях говорив про те, чому нашу літературу не перекладають за кордоном.

Захід відбувся 23 липня в Ківерцівській центральній районній бібліотеці, - йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті закладу.

Мирослав Дочинець – член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, а також відзнакою "Золоті письменники України" за найбільші наклади. Книжки М. Дочинця масово ширяться серед читачів, викликають все більший інтерес за межами України.

За час зустрічі письменник розповів чимало цікавого про свою роботу, погляди на життя, сучасний стан письменництва, своїх книжкових героїв. Та провідною була тема літератури, її місце у житті Дочинця.

Також він поділився своїм баченням малої популярності українських письменників на Заході.

"На жаль нас важко перекласти. Не уявляю, як можна перекласти поезію Ліни Костенко. Адже при перекладі зникає вся суть, котра вміщена між рядками. Для того, щоб потрапити у Європу, українцям потрібно давати продукт – фільми, книги, які конкуруватимуть з європейськими, але матимуть свій дух", - зауважив він.

Ще одним гостем зустрічі був Юрій Николишин. Його ім’я у світі літератури, більш відоме у ролі видавця. Видавництво "Апріорі" вже давно зайняло одну із головних позицій у світі українського друкованого слова. Пан Юрій представив свій роман "Бота фікс".

"Це мій неологізм. Це противага науковцям, які побудували колайдер, що розшукує матеріальну Божу частку. А я в своїй книжці хочу показати, що кожна людська душа – це колайдер, який виявляє духовну Божу частку в нас – "Бота Фікс", - зазначив автор.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ківерці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де посилання на першоджерело???
Відповісти
натисніть на слово "закладу"
Відповісти
Вже є, бачу! Дякую!
Відповісти
Останні новини
У місті на Волині побував відомий письменник
25 липень, 2013, 08:59