Олександр Писарук на чолі Райфу: чого досяг новий керівник*

Олександр Писарук на чолі Райфу: чого досяг новий керівник*
Райффайзен Банк Аваль є найбільшим комерційним банком в Україні. На ринку кредитування він працює з 1992 року та за цей час зарекомендував себе надійним партнером для десятків тисяч різних компаній. Понад 68% акцій банку належить міжнародній групі Raiffeisen Bank International, 30% - ЄБРР. Тобто, банк має дуже великий обсяг іноземного капіталу.

Більш ніж 17 років на посаді керівника цієї фінустанови пропрацював Володимир Лавренчук. Але в 2019 році на зміну йому був призначений новий голова правління Олександр Писарук. Чого ж досяг новий керівник, більше року керуючи одним з найбільших банків країни?

Райф у міжнародних та українських рейтингах

Зміна керівництва ніяк не вплинула на позиції Райффайзен Банк Аваль на ринку, а в деяких аспектах навіть зміцнила їх. Це відзначають як клієнти, так й профільні експерти.

У 2020 році банк став лідером рейтингу:

- найнадійніших банків України, складеного інвестиційною компанією Dragon Capital та «Новим временем». Банк набрав 34 бали, серйозно випередив конкурентів за рівнем чистого прибутку та депозитами;
- стійкості українських банків, який щоквартально оновлюється експертами авторитетного порталу “Мінфін”;
- надійності банківських депозитів, підготовленого агентством Standard Rating.

Райффайзен Банк Аваль стійко демонструє відмінні результати за всіма ключовими показниками, які беруть участь в рейтингах. Він має 16,61% рівень достатності капіталу, високу якість активів, невеликий відсоток непрацюючих кредитів, відмінну ліквідність та платіжну репутацію. Клієнти банку мають дуже високу лояльність та залишаються працювати з фінустановою на довгі роки.

№3 за прибутковістю в Україні

Райффайзен Банк Аваль під керуванням Олександра Писарука залишився в трійці найуспішніших банків України за обсягом доходів. За три квартали 2020 роки йому вдалося заробити 3,12 млрд грн прибутку, поступившись за цим показником лише державним Приватбанку та Ощадбанку.

Райффайзен Банк Аваль впевнено заробляє не менш 1 млрд грн на квартал, що помітно більше, ніж у інших комерційних банків в Україні. Наприклад, у четвертого номера в рейтингу прибутковості банку ПУМБ, в середньому виходить заробити за квартал близько 750 млн грн.

Але вражаюча цифра в доходах - не єдиний вимірний результат, якого домігся Райф.

За 9 місяців 2020 року банк:

- отримав 5,5 млрд грн чистих процентних доходів;
- зумів збільшити активи майже на 25%;
- залучив на 26% більше грошей на рахунки клієнтів;
- перетнув позначку в 2,5 мільйона активних клієнтів по всій країні.

Новий бренд-код та диджиталізація

На новій посаді Олександр Писарук почав активну роботу над зовнішньою трансформацією банку. Відвідавши профіль Олександра Писарука у Twitter, ви знайдете твіти, де він називає Райффайзен Банк Аваль – коротко Райф.

“Райф. Так простіше” – саме таке нове позиціонування банку на ринку, яке відображає:

- прагнення стати зрозумілішим для користувача;
- візуальне відображення внутрішніх змін, які вже йдуть в банку;
- відкриття нової сторінки в історії розвитку фінустанови.

Райф почав активно розвивати digital-продукти. Зокрема, оновився мобільний додаток для роздрібних користувачів, з’явився додаток для бізнес-користувачів, збирається IT-команда, яка працюватиме над подальшою трансформацією банку.

Отже, новий керівник Райфу повністю впорався зі своєю місією, незважаючи на складний за всіма параметрами рік. Попереду – тільки нові вершини та успіхи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Олександр Писарук на чолі Райфу: чого досяг новий керівник*
09 жовтень, 2020, 19:45