Визначені лауреати Шевченківської премії-2012

Визначені лауреати Шевченківської премії-2012
Нинішнього року Шевченківський комітет обійшовся без політики - премію дадуть за історичну трилогію про запорожців для дітей «Джури».

Про це інформує ТСН.

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив імена переможців, які отримають премію цього року.

Лауреатами в номінації «Література» стали поет Петро Мідянка за збірку віршів «Луйтра в небо» та Володимир Рутківський за історичну трилогію для дітей «Джури».

У номінації «Літературознавство і мистецтвознавство» перемогла Тетяна Кара-Васильєва за книгу «Історія української вишивки», яка побачила світ в 2008 році.

Лауреатом в номінації «Музичне мистецтво» став Віктор Степурко за твір «Монологи століть». Премія в номінації «Образотворче мистецтво» може бути присуджена художнику Анатолію Криволапу за його цикл з 50 робіт «Український мотив».

Щорічне вручення премій імені Тараса Шевченка традиційно відбудеться 9 березня. Один з членів комітету з Національної премії, журналіст Олег Вергеліс уточнив, що список є попереднім.

«Статус лауреата Шевченківської премії людина отримує тільки після підписання відповідного указу Президентом», - пояснив він.

На переконання Вергеліса, вручення Шевченківської премії цього року обійдеться без скандалів.

Нагадаємо, в 2011-му один з лауреатів премії - письменник Василь Шкляр, який був номінований на премію за роман «Чорний ворон», - звернувся до президента Віктора Януковича з проханням перенести його нагородження доти, поки у відставку не буде відправлений міністр освіти Дмитро Табачник.

В результаті, Шкляр відмовився від премії, яка становила 260 тисяч гривень. Скільки отримають переможці цього року, поки невідомо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
260 тищ!!! Я б не змогла відмовитись від таких грошей по такій причині. Він тільки собі гірше зробив, більш нікому :))
Відповісти