Луцька лікарка пояснила, чим небезпечна мода на голі щиколотки

Луцька лікарка пояснила, чим небезпечна мода на голі щиколотки
Мода на носіння коротких штанів не зникає навіть взимку. Луцька молодь вважає, що це стильно навіть у холодну пору року. І те, що голі щиколотки інколи мають фіолетовий або синій колір, – також вважається нормальним. Проте наслідування саме таким трендам є небезпечним для здоров’я та може мати серйозні наслідки.

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповіла сімейна лікарка Луцького центру первинної медичної допомоги №1 Оксана Коноваленко.

З її слів, перехолодження веде до запальних процесів дрібних суглобів, артерій, артеріол, капілярів. Також воно сприяє тому, що понижується загальний імунітет. Як наслідок – атакують різноманітні інфекції.

«Ми маємо покоління, яке ходить у теплих шапках, але з голими ногами. І про це молодь не задумується. На зупинках стоять хлопці і дівчата у кросівках: ноги голі, сині, але на голові тепла шапка. Для чого ж тоді та шапка на голові? Є така приказка: «Тримай голову в холоді, а ноги – в теплі». Люди ж недаремно так говорили. Коли ноги замерзають, стає банально холодно для всього тіла, ми одразу починаємо хворіти», – зауважує Оксана Коноваленко.

Лікарка додає, що захворювання від переохолодження ніг дуже важко лікуються і мають серйозні наслідки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якось на зупинці запитав дівчину, чому вона з голими щиколотками, але в теплому пуховику. Відповіла: "яке всране твоє діло?". Коментарі зайві: Любешів, бульба з морквою і що ви, дядьку, з мене хочете? Вчитиса не хочу, красти боюса, поїду в Луцьк в прибиральниці наймуса.
Відповісти
Пальоні багансіагі говорять самі за себе, таким людям нічого не докажеш.
Відповісти
Останні новини
Луцька лікарка пояснила, чим небезпечна мода на голі щиколотки
10 грудень, 2020, 21:57