Тротуарна плитка "Старе Місто"*

Тротуарна плитка "Старе Місто"*
Тротуарна плитка це найпопулярніший вид матеріалу для облаштування тротуарів, вулиць, доріг та приватної власності. Висока якість, надійність та кольори дають можливість втілювати оригінальні ідеї.

Великою популярністю серед споживачів користується бруківка «Старе Місто». Гарні технологічні характеристики, естетичний вигляд, ергономічні розміри роблять цей матеріал одним з кращих серед інших виробників. Унікальні особливості цієї бруківки це її розміри. Вона має однакову ширину, але різну довжину. Також бруківка має різну товщину - 40, 60, 80 мм. Тротуарна плитка старе місто є екологічною, адже не містить хімічних елементів. Виробники додають натуральні барвники для отримання потрібного кольору.

Види тротуарної плитки


Бруківка існує кількох видів: клінкерна, гранітна, бетонна. Розглянемо кожний варіант. Клінкерна – виготовляється шляхом обпалення в доменних печах, тому має стійкість до високих та низьких температур, водонепроникна і не деформується від механічних ушкоджень. Гранітна – виготовляється з природного каменю – граніту. Особливістю цього каменю є стійкість та довговічність. Така плитка прослужить до 50 років, а з правильним доглядом всі 100. Бетонна – виготовляється за допомогою вібраційного лиття з додаванням спеціальних речовин, які забезпечують довготривалу експлуатацію. Але цей вид бруківки має суттєвий недолік – чутливість до кислотності.

Як вкласти бруківку


Аби правильно викласти бруківку, потрібно дотримуватися певного алгоритму дій:

  1. Підготувати основу

  2. Залити шар бетону

  3. Укладання бордюру

  4. Укладання бруківки


Тільки дотримуючись послідовності дій, покриття буде якісним та довговічним. Щоб викласти бруківку, вам знадобляться інструменти:

  • Ємність для змішування матеріалів для основи

  • Гумовий молоток

  • Лопати двох видів – совкова та штикова

  • Кельма

  • Рівень

  • Віник


Перш ніж викладати бруківку, потрібно враховувати деякі нюансі: 1) призначення. Залежно від фізичного навантаження обирається товщина бруківки. Якщо е пішохідна зона, товщина плитки може становити 40мм, якщо це дорога, по якій будуть їздити легкові автомобілі, краще обрати плитки товщиною 60 мм, і для покриття дороги, призначеної для великогабаритного транспорту – 80 мм. 2) вид ґрунту – від цього залежить основа – чи це буде залізобетонна основа чи піщана. 3) розмітка – заздалегідь накресліть схему монтажу бруківки. Е необхідно для точного розрахунку кількості. Починати укладання плитки потрібно «від себе». Тобто, ви будете рухатися по викладеній плитці. Для ідеально рівного монтажу плитки використовуйте будівельний рівень.
Як і кожне покриття, бруківка потребує належного догляду, щоб зберігала естетичний вигляд та довго служила. Бруківка «Старе Місто» не примхлива у догляді, але все ж треба дотримуватися певних рекомендацій. Так як плитка має пористу поверхню, треба регулярно її чистити та запобігати потрапляння хімічних речовин. Взимку категорично забороняється чистити бруківку металевими приборами. Також не рекомендується використовувати криголам для чищення снігу і льоду. В інших випадках, покриття не потребує особливого догляду, тому сміливо можна вважати, що бруківка є найвдалішим вибором для покриття.

Переваги бруківки «Старе Місто»:



  1. Стійкість до високих температур

  2. Екологічно безпечна

  3. Різноманітність кольорів, форм, розмірів

  4. Проста схема укладання


Тротуарна плитка «Старе Місто» є універсальним покриттям. З її допомогою можна втілювати в життя будь-які дизайнерські ідеї, має високу якість та надійність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.