Ігор Фісун оголосив, що Укркарт впроваджує для банків-партнерів 3D Secure 2.0*

Ігор Фісун оголосив, що Укркарт впроваджує для банків-партнерів 3D Secure 2.0*
Процесинговий центр Укркарт отримав сертифікацію Mastercard, що стало останнім кроком до реалізації еквайрингової частини протоколу EMV 3D Secure 2.0. У вересні відбулася перша транзакція за новим стандартом безпеки, еквайром якої була Укрпошта. Наступна мета — впровадження нової технології у партнерські банки.
Головні переваги нового протоколу безпеки — скорочена кількість кроків для підтвердження оплати товарів онлайн та вдосконалена система відстеження шахрайських операцій.

Першу версію протоколу безпеки розробили ще в 1999 році, задля збільшення довіри клієнтів до оплати покупок онлайн. Система додала ще один етап ідентифікації покупця, щоб зменшити ризик шахрайських операцій. З розвитком онлайн-магазинів довіра до оплати в інтернеті значно зросла, і тепер актуальне спрощення механізму підтвердження особи — без додаткових кодів від банку на телефоні та переадресувань. Так у 2017 році з’явилася нова версія протоколу 2.0.

Власник ТОВ Укркард, український фінтех-інвестор Ігор Фісун зауважує, що 3DS 2.0 допомагає покращити стосунки з клієнтом. Тепер покупці можуть швидше оплачувати замовлення онлайн з вищим рівнем безпеки, без одноразових паролів та переадресувань. Завдяки цим нововведенням зменшиться кількість покинутих сайтів на етапі оплати покупки, отже — виростуть прибутки від бізнесу. Розраховуватися можна буде за допомогою мобільного додатку, мобільної версії браузеру або ж чат-ботів. Також ця технологія допоможе ефективніше аналізувати ризики під час верифікації, завдяки розширеному обміну даними.

Протокол 3DS 2.0 фіксує понад 100 параметрів кожної транзакції, які потім передає їх банку-емітенту. Після чого оцінюються ризики шляхом зіставлення отриманих даних з інформацію попередніх операцій, та вирішує чи потрібна додаткова перевірка користувача. За низького рівня ризиків клієнту не потрібно взаємодіяти з банком для завершення транзакції, якщо ж ризики високі — покупця зобов’яжуть надіслати додаткову інформацію.

Наприкінці 2019 року фінтех-інвестор Ігор Фісун вклав кошти в модернізацію найстарішого українського процесингового центру — ТОВ Укркарт. Вже в червні 2020-го оператор платіжних послуг запровадив MasterCard Id Check у всіх банках-партнерах. Наразі компанія займається розробкою digital-banking, а наступними кроками стане інтеграція з Apple та Google pay, щоб розширити варіантність способів оплати. Також у планах процесингового центру отримати статус TTP в UnionPay. Головна далекосяжна мета компанії — вихід на міжнародний фінансовий ринок.

ТОВ Укркард — комплексний агрегатор у сфері побудови фінансових компаній. Компанія є технічним еквайром національної платіжної системи ПРОСТІР та оператором платіжних послуг НБУ. Також процесинговий центр має реєстрацію TPP в МПС Visa, MSP в МПС MasterCard і 3DS Service Provider в обох платіжних системах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.