Як завантажити додатки в Google Play*

Як завантажити додатки в Google Play*
Розробники додатків можуть заробляти на своїх роботах, надаючи їх для скачування користувачам у цифровому маркеті. Розібравшись, як завантажувати додатки в Google Play, можна швидко їх просувати і робити доступними для використання.

З чого почати


Щоб отримати доступ до публікації в Google Play, потрібно зареєструватися в сервісі. Після створення нового профілю потрібно внести 25 доларів для його активації. Перед проведенням платежу система запропонує ознайомитись з ліцензійним погодженням та заповнити анкету персональними, адресними та контактними даними. Оплата проводиться у форматі перерахунку з банківської карти або з гаманця будь-якої електронної платіжної системи.

Після поступлення грошей на баланс сервісу, користувач перенаправляється на сторінку для оформлення профілю. У ньому повинна міститися інформація:

ім'я розробника;
веб-сайт;
електронна пошта;
номер телефону.


Як робити публікації


Після оформлення профілю, потрібно підтвердити свої дії, відкрити профіль і активувати на екрані опцію «Опублікувати додаток Android в Google Play». У форму публікації потрібно ввести інформацію:

мова відображення додатків;
назва;
короткий зміст.


Після натискання на кнопку завантаження потрібно вибрати його режим, який може бути Альфа, Бета-тестом або робочою версією. У час тестування додаток доступний лише для тестерів і не може бути використаний користувачами.

Публікація додатків може зайняти до 48 годин. У перше її час буде важко знайти в магазині, оскільки пошукові роботи повинні адаптуватись, щоб визначити, розпізнати додаток, а також надіслати його в загальний список. Тому розробнику не варто сподіватися на те, що всі одразу кинуться скачувати додаток. Процес пойде трохи пізніше.

Рекомендації


Перед публікацією додатків потрібно підписати сертифікат, щоб дозволити ідентифікувати розробника як автора програми. При такому підході він попереджає неприємності, що мають відношення до конфлікту імен або до кражи авторських прав. Для цього потрібно підписати свої дані в додатку в повному назві пакетів. Для отримання можливостей просування програм можна створити кнопку-банер, задавши їй певні параметри для розміщення в Інтернет-ресурсах у якості додаткової реклами.

Публікації додатків у Google Play можливо лише зареєстрованим користувачам. Вони з'являються на просторах цифрового маркетингу після виконання всіх умовних послуг цифрового сервісу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.