Вагони законсервовані, приміщення не опалюється: останній день роботи Луцької дитячої залізниці

Вагони законсервовані, приміщення не опалюється: останній день роботи Луцької дитячої залізниці
11 грудня – останній робочий день роботи Луцької дитячої залізниці. Про це розповів начальник Володимир Рекс. Каже: понад пів тисячі дітей, які навчалися на юних залізничників, більше не зможуть відвідувати гуртки.

Про це інформує Суспільне.

Дитяча залізниця і станція працювали в обласному центрі 66 років. Нині вагони і теплотяг - законсервовані. Приміщення станції "Росинка" - не опалюється. П'ятьох працівників перевели на інші посади в Укрзалізниці, а 514 дітей повідомили, що занять в гуртку юних залізничників більше не буде.

Один із випускників дитячої залізниці Влад Корецький нещодавно започаткував у соцмережах збір фото і відео під хештегом "Врятуємо дитячу залізницю".

Влад Корецький розповів, що в гуртку колись займався 7 років. Нині працює на залізниці. Разом із колегами намагалися врятувати заклад від закриття.

"Зверталися до Президента, до міської влади, до прем’єр-міністра, до міністра інфраструктури. Відповідь надійшла не від усіх. Більшість відповіли: це не у нашій компетенції, ніхто не може розглядати, лише Укрзалізниця", - розповів випускник гуртка юного залізничника.

Луцькрада нині веде перемовини та листування з Укрзалізницею. Просить передати заклад на обслуговування місту, або у користування.

Нагадаємо, Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954-го року. Нині позашкільне навчання тут проходять близько 500 дітей. На початку вересня працівників дитячої залізниці попередили про скорочення та закриття станцій.

Місто виступило із закликом зберегти дитячу залізницю і взяти її на свій баланс, але Укрзалізниця у листах відмовляє місту. Пропонує викупити, або орендувати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже шкода, дітям цікаво...
Відповісти
No more USSR idiots
Відповісти
Останні новини
Вагони законсервовані, приміщення не опалюється: останній день роботи Луцької дитячої залізниці
11 грудень, 2020, 22:27