У Клімчука кажуть, що «Свобода» дезінформує волинян

У Клімчука кажуть, що «Свобода» дезінформує волинян
Вагони з ріпаком, як стоять на станції «Ізов» у Володимир-Волинському районі, знаходяться у запломбованому стані і будь-якої хімічної загрози для життя людей чи довкілля не становлять.

Про це повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

У повідомленні йдеться, що оприлюднена 7 лютого заява ВО «Свободи» про те, що 200 вагонів з ріпаком становлять загрозу для людей, – дезінформація волинян.

Адже Держмитслужба України Ягодинської митниці оформила лише 72 залізничних вагони з вантажем насіння ріпаку, які згідно з контрактами підлягали процедурі дегазації (а не дезактивації) на території Республіки Польща.

Як зазначили у прес-службі ОДА, дегазацію вагонів наразі не проводять. Адже відповідно до технологічних нормативів процес дегазації можливий лише при темпрературі від +5 до +18 градусів C.

Хоча, нагадаємо, 9 лютого прес-служба Держекоінспекції з посиланням на Держінспенкцію з карантину рослин розповсюдила інформацію, що за період з 18 січня по 9 лютого санітарна служба Польщі повернула на українську сторону 125 вагонів з ріпаком, оскільки вони не пройшли дегазації. І з 18 січня по 9 лютого з них 53 вагони, зазначали в Держекоінспекції, таки пройшли дегазацію.

У повідомленні ж ОДА зазначається, що подальшу долю товару вирішать його власники, оскільки за висновками головного лікаря Ковельської лінійної санітарно-епідеміологічної служби, проведення дегазації в пункті пропуску «Ізов» за складних погодних умов не було б ефективним.

Насіння ріпаку, яке знаходиться у вагонах, є сировиною для технічної переробки і не призначене для посіву.

Після заяви ВО «Свобода» Державні інспекції з карантину рослин та Державна екологічна інспекція у Волинській області провели додаткове дослідження вантажу та заміри щодо складу повітря на станції «Ізов».

Станом на 8 чи 9 лютого 2012 року перевищення вмісту фосфорного ангідриду в атмосфері повітря немає, – запевняють в ОДА.

Медичні заклади Володимир-Волинського району, пункту контролю чи залізничної станції не фіксували скарг громадян на погіршення самопочуття, які могли б бути пов’язані із результатами отруєння фосфіном.

Життя і здоров’я працівників станції «Ізов», митної служби та туристів, які знаходяться в зоні митного посту «Ягодин» – під контролем профільних державних служб.

Таким чином, зауважує прес-служба ОДА, поширена волинською «Свободою» інформація є недостовірною, перекрученою і надуманою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боря! Не ганяй! Получив від Балоги по вухах
Відповісти
1. Ріпак стояв на станції. 2. Його повернули з Польщі. 3. Він оброблений хімікатами, небезпечними для здоров'я й потребує дегазації, якої він не пройшов. 4 Працівники залізниці не знали, що реально в них перебуває і вчора (чи передвчора) почали відтягувати вагони із станції.
То хто дезінформує? Цікаво чи є відповідальність за такі БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІ повідомлення від посадових осіб?
Відповісти
Век свободы не видать!
Відповісти
Борисе Петровичу! Невже горить шапка на злодієві??? А, на вашу думку, інформація поширена так званим губернатором Волинської області про достатність коштів для виплат заробітньої плати вчителям та медикам адекватна??? Спустіться з небес! Чи то пак подивіться на речі тверезими очима!
Відповісти
А щодо махінацій із землею Клімчук не дезінформує волинян? Бо коли є проблема, то її треба вирішувати а не шукати міфічну дезінформацію. Ще скажіть що то все Свобода підлаштувала?
Відповісти
Останні новини
У Клімчука кажуть, що «Свобода» дезінформує волинян
10 лютий, 2012, 09:31