Черги з 5-ої ранку, папки по 5 гривень, ‒ Клімчук про роботу юстиції

Черги з 5-ої ранку, папки по 5 гривень, ‒ Клімчук про роботу юстиції
Аби зареєструвати особисті немайнові права в управлінні юстиції у Луцьку та Ківерцях люди займають черги о 5 та 6 ранку.

Про таку роботу управління юстиції в області 25 липня розповів під час колегії Волинської облдержадміністрації губернатор Борис Клімчук.

Нагадаємо, що певні функції з реєстрації майнових прав з 2013 року здійснює управління юстиції.

Голова Волинської облдержадміністрації зачитав деякі тези з довідки про роботу управління, яке підготував апарат адміністрації, спираючись на коментарі та опитування громадян, які були на прийомі в управлінні юстиції в середині липня.

Зокрема, Борис Клімчук повідомив, що прийом громадян для реєстрації прав на нерухоме майно в управлінні в Ківерцях ведеться лише у вівторок. Зафіксовані черги сягають 25 осіб. Люди приходять до управління ще в 6:00. А в Луцьку черги шикуються о 5:00, оскільки реєстрацію проводить лише одна особа і лише у вівторок та середу.

Цікаво, що начальника реєстраційної служби у день моніторингу на місці не було. Хоча він мав прийомний день. Інший працівник управління пояснила, що не вела прийом громадян, оскільки працювала з електронною чергою.

«Працівник, який працював з електронною чергою, не змогла відкрити програму для цієї черги», - зазначив Клімчук і додав, що опитані лучани взагалі про таку чергу не чули.

Один із кабінетів луцького управління винаймала підприємець Вишневська. Вона продавала бланки по 3 гривні, а папки з зав’язками - по 5 гривень, хоча до липня бланки коштували лише 1 гривню.

«У Ківерцях перша розмова була кілька місяців тому. Нічого не змінилося. Навіть лампочку не вкрутили. Люди у черзі в коридорі й досі у темряві стоять», - зазначив Клімчук.

Луцький міський голова Микола Романюк додав, що чиновники мерії сидять в управлінні по три тижні, аби зареєструвати документи.

«Кажуть: так жить дальше нельзя. Ми живемо так вже півроку», - зауважує Романюк.

Таким чином, через незареєстровані угоди луцький бюджет недоотримав 1 мільйон гривень від сплати оренди за землю та 2,4 мільйона від сплати за оренду майна.

У своїх поясненнях начальник управління Ігор Оксенчук наголошує, що управлінню не вистачає людей, хоча й додає, що такого ажіотажу, як у великих містах, немає.

Колегія визнала роботу управління незадовільною. Вже у серпні представників юстиції чекає перевірка прокуратури та рішення колегії про відповідність займаних посад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Клімчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До відома читачів---рішенням колегії було доручено голові ОДА Б.Клімчуку звернутись до керівництва реєстраційної служби щодо звільнення з посади начальника Луцького міського відділу реєстраційної служби С.Книша.
Роботу управління юстиції в області --незадовільно, а реєстраційну службу--недостатньою. Позачергова колегія в кінці серпня знову ж по питаннях юстиції
Журналісти видали неповну інформацію.
Відповісти
Оксенчука треба звільнити і порядок буде. Не риба він і не мясо лише ставить себе.
Відповісти
Книша в шию треба гнати. Тупий як пень і хам.
Відповісти
Хам ще той. Гроші гарно бере а от закони тільки забув прочитати. Весь Луцьк говорить про суми хабарів, а де ж наші так звані правоохоронні органи?
Відповісти
там само...
Відповісти
На гілляку і Книша і Оксенчука, КРАХОБОРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
На цьому тижні довелося відвідати таку реєстраційну службу у смт.Млинів Рівненської області.Приїхали на 9.00 до 10.00 документи вже були прийняті і мене дуже здивувало відсутність черг
Відповісти
Вчора приїхала з Києва, зверталася в реєстраційну службу зареєструвати право власності на комерційну нерухомість сказали, 1000 $ за 10 кв.м. І на протязі 2 тижнів, де шукати правду до кого іти.
Відповісти
А за що там хабарі брати? Розкажи ...
Відповісти
Співпрацюю з управління давно, сказати багато про кого що можу, але один хто пообіцяв і зробив це -Книш, з іншими не про шо говорити, це факт.
Відповісти
,а за скільки зробив чому не написав?
Відповісти
Це ще одна провальна "реформа" влади, ще одне "покращення".
Відповісти
Був на прийомі у Книша. Думав - допоможе. Тільки нагрубив, ще й нецензурною лайкою. Коли побачив яка у нього машина, та ще й номер який - все стало зрозуміло. Людина під ногами землі не відчуває. Гадає, Бога за бороду взяв. Але так буде не завжди...
Відповісти
Останні новини
Черги з 5-ої ранку, папки по 5 гривень, ‒ Клімчук про роботу юстиції
25 липень, 2013, 14:12