МВФ хоче, щоб українці більше платили за газ і тепло

МВФ хоче, щоб українці більше платили за газ і тепло
Міжнародний валютний фонд вважає поточну енергетичну політику України неприйнятною і наполягає на підвищенні ціни на газ для населення на 30% і для підприємств комунальної теплової енергетики на 58%.

Про це ТСН повідомив постійний представник Фонду в Україні Макс Альєр.

«Занижена ціна на газ, який постачається населенню та комунальникам, підриває фінансові позиції «Нафтогазу», позбавляє стимулів для підвищення ефективності використання енергоресурсів та інвестування. А також забезпечує непропорційно високі субсидії для найбільших споживачів газу», - заявили в МВФ.

При цьому, на думку експертів Фонду, одного підвищення тарифів на 30% буде мало,бо навіть при ньому ціни для населення і ТКЕ будуть нижчими на 25% від вартості імпортованого газу.

«Уряд повинен оголосити про графік подальшого 20% підвищення тарифів на газ. Воно буде проходити один раз на півроку - до того часу, поки не буде забезпечено повне відшкодування вартості ресурсу», - вважають в МВФ.

Нагадаємо, 24-25 січня українська делегація не змогла домовитись з МВФ про виділення чергового траншу кредиту саме через відмову влади підвищувати тарифи для населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай Америка платить більше . Як можна піднімати ціни на газ , якщо мінімальна зарплата 1100 гр., на сьогоднішній день плата за комунальні послуги однокімнатної квартири -500 гр., а якщо піднімуть ціни на газ і опалення, то тоді простому українцеві не вистачить зарплати щоб оплатити комунальні послуги
Відповісти
Краще не брати кредити МВФ, бо неможливо розрахуватися товарами, треба займати гроші для погашення кредиту, що збільшує зовнішній борг. Це шлях у безвихідь. Аморально робити боржниками МВФ своїх дітей і онуків. МВФ не враховує співвідношення рівня оплати праці в Україні з рівнем у США та ЄС, тому бідних позичальників відштовхує наглими умовами.
Відповісти
Останні новини
МВФ хоче, щоб українці більше платили за газ і тепло
10 лютий, 2012, 10:50