Назвали четверту тему вуличного університету в Луцьку

Назвали четверту тему вуличного університету в Луцьку
Під час чергового вуличного університету в Луцьку говоритимуть про українців в військах СС.

Захід запланували на неділю, 28 липня, - повідомили в організації «Іскра».

Тема лекції «Українські війська у Ваффен СС». Організатор акції громадська ініціатива Іскра» за підтримки СГО «Молодіжна платформа».

Вуличний університет у Луцьку - це своєрідна публічна лекція з визначеним регламентом та тематикою. Теми для лекцій, обираються довільні, з урахуванням мети ВУ та актуальності відповідної теми. В якості лекторів запрошуються спеціалісти, експерти своїх галузей, успішні люди, авторитети громадської думки.

Лектором стане громадський активіст Володимир Галишин.

Четверта лекція вуличного університету відбудеться 27 липня о 17:00 у парку імені Лесі Українки (зустріч біля «Росинки»).

Отож запрошуємо прийти та дізнатися детальніше про «Українські війська у Ваффен СС».

Довідка

«Ваффен-СС» (нім. Waffen-SS — «війська СС») — відомі бойові формування СС, що виникли на основі так званих «політичних частин» і зондеркоманд СС.
До військ СС входили і українські легіони, такі як: Нахтігаль— перший з іноземних легіонів Вермахту. Разом з Роландом був одним з двох легіонів (батальйонів), створених у Німеччині до початку радянсько-німецької війни. У легіоні були переважно українці. Дивізія «Галичина» (нім. 14 Division Grenadiere der Waffen-SS «Galizien») — підрозділ у складі військВаффен-СС Німеччини, що існував у 1943–1945 роках і був укомплектований з українців. З 19 квітня 1945 року підрозділ отримав нову назву — 1-а Українська Дивізія УНА
.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
галіматья...
Відповісти
Фашисти!
Відповісти
Так 27 чи 28 числа?
Відповісти
28 липня, у неділю о 17.00
Проте ЗМІНЕНО МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: вул. Кафедральна, 6 (поблизу костелу Петра і Павла)
Відповісти
Нехай би не тільки про українців, а й про росіян розповіли. Їх було 60% з числа вихідців колишнього СРСР у військах Німеччини. Тільки на Україні 5 дивізій сформовано. Українські землі становили 50% окупованої території СРСР і дали приблизно 12-15% учасників, російські землі 40% окупованих територій - 60% учасників. Чимало українців одразу пішли в УПА. Нехай Галишин почитає праці сучасного українського офіцера Вадима Махна, перш ніж щось розказувати. Тему вибрано однобоко якось
Відповісти
Останні новини
Назвали четверту тему вуличного університету в Луцьку
25 липень, 2013, 15:10