У селі на Волині відкрили сучасну амбулаторію з житлом для сімейного лікаря. ФОТО

У селі на Волині відкрили сучасну амбулаторію з житлом для сімейного лікаря. ФОТО
Нова сучасна амбулаторія у селі Павлівка Іваничівського району, збудована за державні кошти, виділені на розвиток медицини у сільській місцевості 17 грудня розпочала свою роботу.

Про це інформує управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

До цього часу медичні послуги надавали у старому необлаштованому приміщенні ФАПу. Новий заклад почали будувати у 2019 році, однак основна частина будівельних робіт виконана у 2020 році.


Вартість будівництва становить майже 7 млн 757 тис. грн, з яких кошти державної субвенції – 7 млн 657 тис. 349 грн та кошти місцевого бюджету – 100 тис. грн.

Відтепер це просторе й сучасне приміщення, де буде комфортно працювати медичному персоналу, який на сьогодні складається з одного лікаря та 8-ми медичних працівників (4 медичних сестри, 2 санітарки та водій). Обслуговуватиме Павлівська амбулаторія близько 4 тисячі населення.


Розрахована амбулаторія на 2 сімейних лікаря, однак нині є поки один. Як зазначив голова Павлівської громади Андрій Сапожник, в амбулаторії на другому поверсі передбачене житло для сімейного лікаря, тож другого лікаря вже знайшли і незабаром вона почне працювати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.